Den perfekte fødselsdagsgave (eller julegave)

julegaver, fødselsdagsgaver, gaver, børnegaver, legetøj gaver, gaver til børn, gave til 1 r, gaver til 2 år, gaver til 3 år, gaver til 3 år. ciha.dk fri fragt over 500

Mangler du inspiration til den perfekte fødselsdagsgave eller måske er du tidligt ude med julegaver?

Vi har her samlet en lille guide til de bedste lærerige fødselsdagsgaver (eller julegaver) til børn fra 0-6 år.

Det er vigtigt at købe legetøj, som matcher barnets alder – noget der er motiverende og underholdende men som samtidig kan udfordre og udvikle barnet. Her på CIHA har vi også meget legetøj, som kan bruges i flere aldersgrupper, da der findes flere måder at lege på (når man bruger sin kreativitet og fantasi). 


Gaveideer til tumling 0-2 år

I denne alder er der mest fokus på barnets motoriske færdigheder og farvestrålende legetøj. Barnets jeg i denne aldersgruppe er præget af at eksperimentere (årsag-virkning) ”hvad sker der hvis jeg kaster bolden?”. Særligt omkring 1-1,5 års alderen er børn meget optaget af konsekvenserne af deres handlinger og skal lære at lagre dem ved at gentage-gentage-gentage.

Vi er særligt begejstrede for bøger. Bøger er super gode for børnenes ordforråd, sprogforståelse og forståelse af verden omkring os. Og så er det essentielt at starte tidligt med bøgerne, så barnet lærer at holde fokus.

Når barnet nærmer sig de to år indtrækker selvstændighedsfasen og de vil og kan selv! De lærer ved at få fingrene i alt. De elsker derfor legetøj med låger der kan åbne og lukke eller noget med låse. De begynder også at vise interesse for legetøj, der bruges i rolleleg og de vil elske at efterligne de voksne.

Generelt bør du gå efter disse gaver:

  • Store klodser
  • Puttekasser
  • legetøj der kan stables (og væltes)
  • Bolde i alle størrelser
  • Legetøj der kan sorteres
  • Billedbøger
  • Baby tuscher og farver

Her er et par gode gaveideer fra webshoppen:

daisy box mosaik byggesæt med opbevaring. Legetøj fra Quercetti forhandles på CIHA, leg og læring der udvikler dit barns sprogklodser, vilac, klassiske klodser, stable klodser, bogstav klodser, tal klodser, tælle, stable, fin motorik, grov motorik, læse, skrive, stave,noisemakers, rasleklodser, klodser dyr, vilde dyr, stable dyr, lege dyr, bygge tårn, sang og musik, rasle legetøj, høretab, vilac, cihatræklodser, klodser med lyd, lydklodser, rasleklodser, linglydstjek, droptest, byggeklodser, vilac, ciha, sprog, AVTdaisy maxi, daisy mosaik, mosaik stifter, quercetti, ciha, sprog, linglydstjek, droptest, lytte, høretab, cochlear implantdaisy maxi, daisy mosaik, puttekasse, daisy, quercetti, morotik, kognition, hånd-øje koordinering, tælle, farve genkendelse, former, linglydstjek, droptest, ling sounds, linglyd sortering, bygge, bondegård stables med dyr, stable bondegår, bondegård med dyr, mootrik, kognition, høre, tale, sprogtræning, auditory verbal therapy, avt, cihaSophies store pegebog for de mindste. Bog der stimulerer barnets sanser. DAbabytuscher, tusser, babytusser, Faver, børnetuscher, tegne, male, ses creative, ciha, sprog, tale, sprogudvikling, kreativsafari redningsbil, safari rescue truck, animal rescue truck, puttekasse, problembaseret læring, motorik, sprog grøntsager, lær at tælle, linglydstjek, farver, former, tal, droptest,vilac, kognitiv læring, problembaseret læring stableklodser, klodser, tårn, sprogudvikling, problembaseret læring, motorik, sprog kuglehus, kuglebane, kugle bane, linglyds tjek, linglyds check, ringeklokke, vilac, ciha,Migoga junior kuglebane, kuglebane, migoga, quercetto, linglydstjek, linglydscheck, imitations leg


Gaveideer til børn 2-4 år

Der er fart på denne aldersgruppe – både rent fysisk og sprogligt. Barnet vil med sikkerhed elske at bruge kroppen i aktiviteter der udfordrer dem motorisk. Men det er også en alder, hvor de nu kan fordybe sig og lege fantasifuldt og kreativt.

Det er også alderen hvor de forstår mere sprogligt og også udtrykker sig verbalt. Barnet kan nu bedre sortere efter størrelse, former og farver og deres hukommelse bliver bedre og bedre.

Se efter legetøj der udfordrer barnets sociale og empatiske evner. Fx legetøj der kan bruges i rollelege og lege hvor de voksne efterlignes i helt almindelige hverdags rutiner som rengøring eller madlavning.

Gå efter denne type legetøj:

Her er et par gode gaveideer fra webshoppen:

hr. skægs abc en børnebog der lærer barnet om bogstaver gennem sang og rim. Bogen indeholder også en abc CDHvis numse er mon det? En sjov gættebog med rim for børn 0-3 år . Køb børnebøger hos ciha.dkNils, Emma, rubens baby, anatomisk korrekt dukke, baby dukke, rollelegstablebræt, sorteringsbræt, sortering, farver, forme, tal, tællefærdigheder, finmotorik, linglydstjek, droptest, sprogstimulering, sprog, matematikida, little ida, little anna, little rubens, dukke, doll, doll therapy, baby dukke, bamse dukke, sove bamsemodellervoks, glimmer modellervoks, farve modellervoks, dugt modellervoks, ses creative, special edition, kreativ leg, motorik, fantasifanta color, mosaik, mosaik stifter, kreativ, billede, høretab, audiologi, legeaudiometri, droptest, linglydstjekdinosaurus, dino, dinosaur, jigsaw, puslespil, pusle, forhistorie, motorikDyrlæge sæt med 24 dele. Sjov og lærerig rolleleg med kæledyr. Køb hos ciha.dkFarver og følelser i en sjov og humoristisk pop-up bog. For børn i alderen 3-8 år. Køb hos ciha.dkisbutik, isbod, is, vaffelis, rolleleg, sprogstimulering, sprog og legblokbogstaver, versaler, querceti, magnet bogstaver, magnetleg, skrive magneter, stave magneter, literacy, skoleleg, ciha, cihawebshopdukkehus, drømmehus, mit første dukkehus, træ dukkehus, rolleleg, leg med dukker, sprogtrænnig, sprog, ciha, høretabfør og efter spillet, sprog, logisk tænkningbondegården, fold-and-go, fold og tag med, bondegård legetøj, bondegårds dukkehus, bondegår med dyr, bondegår fold sammen og tag med, rolleleg, landbrug, landmand, cochlear implants, høreapparater, sprogstimulering, høretræning, auditory verbal therapy, cihasnikke-snakke, dialogiske læsning, læse, snakke, sprog, sprogudvikling, dit barns sprog, den gode samtale, samtaler med børn, ordforråd

lægetaske, doktor, læge, rolleleg, ordforråd, sprogbad, sprogstimulering bondegård med låse, Bondegård, bondegård med dyr og låse, sprogtræning, høretræning, fin motorik, cochlear implants, høreapparater, ciha, auditory verbal therapyrør og find æske, rør og føl spil, sprog, snak om hvad vi kan mærke, ordforråd, sprog, sprogtræningBingo spil, ordforråd, kommunikation, turtagning, sprog stimulering, sprog leg, sprog og spil, navneord, kategorisering af beklædningcombi, querceti, stift mosaik, magnet tavle, bogstaver, læse, skrive, tælle, finmotorik, rejse, ferie, stoleleg, læring, ciha


Gaver til børn 4-6 år

Disse børn kan være svære at købe gaver til, fordi de har så klare holdninger om hvad de gerne vil have og interesserne er meget forskellige.

Med CIHAs sproglige fokus vægter vi legetøj, der udfordrer og uddyber jeres samtaler og barnets forståelse mens i leger. Det kunne fx være ting der kan bruges til at gå på opdagelse med og forundres over alt omkring os – insektglas, lup, blomsterpresse og lignende.  

Børn i denne alder elsker at være kreative og konstruere og er generelt gode til at bruge deres fantasi – når de får lov. Stil barnet åbne spørgsmål og lov til at forundres ”Hvad tror du mon det er?” ”Hvorfor tror du det?”

Gå efter legetøj som:

Her er et par gode gaveideer fra shoppen:

Blomster box diy sæt fra Melissa and doug. Kreatiuv leg og fordybelse. ciha.dk forstørrelsesglas, krible krable, lup, opdagelse, udforske, natur, udeleg, natur, børn i naturen, legen tilbage, kreativ leg, rollelegpixel mandala, pixel, mosaik, mosaikplade, kreativitet, fordybelse, mønster, mandala, ciha, cihawebshopmigoga, elevator, marble run, kuglebane, motorik, konstruktion, bygge, motorik, drenge legetøj, julegave, quercettiabc observations spil, outekache, vilac spil, lærerige spil, spil der lærer barnet ord og bogstaver, skolestart, skoleparatobservations spil, navneord, vilac, sprog spil, sprogtræning, leg med sprog, leg med ordEn verden af eventyr er en eventyr samling af de mest kendte og elskede fortællinger. Dag til dag levering hos CIHAdesign, tegne-kit, fashion design, tegne-kit med tøj, tegne, kreativ fordybelse, tegnelevesteder og landskaber, klistermærkebog, klistermærke, genbrugs klistermærker, sjov på farten, ciha, sprigstimulering, cochlearimplantkidsDen store bog om fabler. EN sjov fortællebog for b'ørn i alderen 3-10 år. Dag til dag levering hos ciha.dkInsektglas ses, ses creative, lup, krible krable, sommer, forår, efterår, insekter, insektjagt, natur, sprog, tale, krible-krable, sprogudviklingblomsterpresse, blomster, blade, udeliv, udeleg, udforske, opdage, sprog, krible krable, forår, presse blomster, Moulin roty,biograf, biografæske, biografkasse, moulin roty biograf, lommelygte, historie fortælling, skyggefortælling, sprog og udvikling, historie, eventyr, sproget i fokus, ciha, høre og lytte

Snehvide, eventyr, HC Andersen,istorie fortælling, sprog, spontant sprog, ciha, høretab, hørelse, vuggestue sprog, børnehave, talepædagog, høre, historie fortælling, træ legetøj, HC andersen, larsen danmarklommelygte eventyr, lommelygte, sprogtræning, sprogstimulering

 

På hjemmesiden har vi også en filtrerings mulighed, hvor du kan sortere efter køn og alder. Er du i tvivl om hvilken alder legetøjet henvender sig til, kan du se flere information i feltet “Yderligere information” i bunden af produktsiden.

 

Inspireret af https://www.babycenter.com/0_age-appropriate-toys_5.bc  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.