Finmotorisk underholdning for de små

Vidste du, at dit barns motorik er super vigtig for sprogtilegnelsen?

Motorik har faktisk også betydning for dit barns indlæring i skolen. Både når det skal lære at skrive, læse og regne. Sprog og krop hænger tæt sammen, og en stærk motorik medvirker til et godt sprog.

Inden dit barn udvikler sprog, er kommunikationen non-verbal. Det betyder, at bevægelse, øjenkontakt og kropssprog er det eneste, dit barn har til rådighed til at udtrykke sine behov.

Faktisk, kan – og skal – du gøre en masse for at styrke dit lille barns motorik. Dit barn vil bogstaveligt talt lære at stå på egne ben, at det kan selv, og at det bliver stærkt og selvstændigt.

 

Slå et slag for øje-hånd-koordinationen

Finmotorik er blandt andet øje-hånd-koordination og evnen til at gribe om genstande og gøre noget med dem. Her arbejder hjernen på højtryk for at sende signaler ud til den buttede babyhånd om at banke hammeren ned i hammerbrættet. Der skal rammes lige præcis det rigtige sted, og det er faktisk en stor præstation hos det helt lille barn.

Det kan det faktisk også være hos de større børn, og hvis det er en udfordring at ramme de rigtige steder, er der særlig grund til at øve på hammerbrættet, inden skolestart.

 

 

En klassisk hjernevrider

En af klassikerne inden for øje-hånd-koordination er puttekassen. Det er motorisk hjernegymnastik på højt plan. Barnet lærer om forskellige former, mens de sidder med dem i hånden og skal finde det rigtige hul at putte klodsen i. Selv større børn har glæde af en puttekasse, og der er masser af samtale om forskellige former, forskelle og farver i en puttekasse.

 

Støt din lille musiker

Børn elsker musik. Og hvilken forældre vil ikke gerne bakke op om et tidligt musisk talent? Dog er der forskel på den selvspillende plastikguitar, farmor har givet i julegave, og klingende instrumenter, der rent faktisk inspirerer til reel rytme.

Panda-xylofonen her styrker alle sanser, når barnet spiller og plimrer løs. Når legetøj giver en lyd igen, virker det motiverende at fortsætte med at spille. Giv dit 3-4-årige en trommestik i hver hånd – her arbejder begge hænder samtidig, og så styrker barnet den bilaterale koordination, som er evnen til at koordinere begge hænder på samme tid.

 

Studio Circus er Cihas basic linje. Vi elsker det farvefine trælegetøj, fordi det er fri for skadelig kemi – og det er legetøj, der støtter og udfordrer den kognitive udviking.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få 10% rabat

Tilmeld nyhedsbrev Tilmeld dig og få 10% rabat på alt fra Egmont Toys. Vi sender nyheder om rabatter, legetøj og bøger.