Den perfekte julegave

Mangler du inspiration til gode gaver – uanset om det er jul eller fødselsdag?

Så er du havnet det rigtige sted! Vi har her samlet en lille guide til de bedste lærerige gaver til børn fra 0-6 år.

Det er vigtigt at købe legetøj, som matcher barnets alder og/eller udvikling – noget der er motiverende og underholdende, men som samtidig kan udfordre barnet. Her hos CIHA har vi meget legetøj, som kan bruges i flere aldersgrupper, da der findes flere måder at lege med det på (når man bruger sin kreativitet og fantasi). 

Husk nu også, at vi på shoppen har en filtreringsmulighed, som gør det nemt hurtigt at sortere efter alder, køn og pris. 

 Gaveideer tumling 0-2 år

I denne alder er der mest fokus på barnets motoriske færdigheder og farvestrålende legetøj. Barnets leg i denne aldersgruppe er præget af, at eksperimentere (årsag-virkning) ”hvad sker der hvis jeg kaster bolden?”.

Særligt omkring 1-1,5 års alderen er børn meget optaget af konsekvenserne af deres handlinger og skal lære at lagre dem ved at gentage-gentage-gentage.

Det er ingen hemmelighed, at vi er særligt begejstrede for bøger. Bøger er super gode for børnenes ordforråd, sprogforståelse og forståelse af verden og mennesker omkring os. Og så er det essentielt at starte tidligt med bøgerne, så barnet lærer at fokusere og koncentrere sig.

Når barnet nærmer sig de 2 år indtræffer selvstændighedsfasen og de vil, og kan, selv! De lærer ved at få fingrene i alt. De elsker legetøj med låger, der kan åbne og lukke eller noget med låse. De begynder også at vise interesse for legetøj, der bruges i rolleleg og de vil elske, at efterligne de voksne.

Generelt bør du gå efter disse gaver:

isbjørn ring pyramide stackerPolarB putekasse med gear - 5 sider og 7 klodserdaisy puttekasse, daisy, quercetti, morotik, kognition, hånd-øje koordinering, tælle, farve genkendelse, former, linglydstjek, droptest, ling sounds, linglydbilrampe med bilerLegekøkken Viga Toys Gå vogn med aktiviteterAktivitetstavle kat med tal og mængder der skal matches.Mine første 100 ord med flapperAktivitetsbord med dyr, perler, former og farverPolarB værktøjskasse i træ


Gaveideer 2-4 år

Der er fart på denne aldersgruppe – både rent fysisk og sprogligt. Barnet vil med sikkerhed elske at bruge kroppen i aktiviteter, der udfordrer dem motorisk. Men det er også en alder, hvor de nu kan fordybe sig og lege fantasifuldt og kreativt.

Det er også alderen hvor de forstår mere sprogligt og også udtrykker sig verbalt. Barnet kan nu bedre sortere efter størrelse, former og farver og deres hukommelse bliver bedre og bedre.

Se efter legetøj der udfordrer barnets sociale og empatiske evner. Fx legetøj der kan bruges i rollelege og lege hvor de voksne efterlignes i helt almindelige hverdags rutiner som rengøring eller madlavning.

Gå efter denne type legetøj:

Her er et par gode gaveideer:

Dyrlæge sæt med 24 dele. Sjov og lærerig rolleleg med kæledyr. Køb hos ciha.dklægetaske, doktor, læge, rolleleg, ordforråd, sprogbad, sprogstimulering rør og find æske, rør og føl spil, sprog, snak om hvad vi kan mærke, ordforråd, sprog, sprogtræningklodser med byen

leg med sekvenser og rækkefølger med perler

 


Gaver 4-6 år

Disse børn kan være svære at købe gaver til. De har så klare holdninger om hvad de gerne vil have og interesserne er meget forskellige. Ofte er det legetøj som de har set i tegnefilm som Frost, Paw Patrol, Gurli Gris mm. Men sådan noget legetøj kan hurtig miste værdi og legeglæde.

Med CIHAs sproglige fokus vægter vi legetøj, der udfordrer og uddyber jeres samtaler, barnets forståelse og generelle udvikling mens I leger. Det kunne fx være ting, der kan bruges til at gå på opdagelse med og forundres over alt omkring os – insektglas, lup, blomsterpresse eller krible krable kuffert.  

Mange børn i denne alder elsker at være kreative og konstruere. De er generelt gode til at bruge deres fantasi – når de får lov. Stil barnet åbne spørgsmål og giv tid og lov til at forundres.

Gå efter legetøj som:

Her er et par gode gaveideer fra shoppen:

sørøver kuffert

 


Hyggelig belys til en mørk tid på året

En anden rigtig god gaveidé (måske særligt her i den mørke juletid) kan være en Heico lampe. Disse lamper fås i alle mulige afstøbninger, former og farver. De er alle sammen helt unikke, da de er håndlavede og malet i hånden. Ikke to er ens!

Lamperne er lavet i PVC plast og plasten kan genanvendes. De bruger LED lys og giver et varm beroligende lys på børneværelset (eller andre steder i boligen). Og så bliver den aldrig varm! Så den kan altså stå tændt på børneværelset hele natten, til de børn der har brug for lys om natten.

Du finder dem alle sammen HER, men du får lige lidt inspirationsbilleder herunder 🙂


  

 

 

Inspireret af https://www.babycenter.com/0_age-appropriate-toys_5.bc  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DELTAG I KONKURRENCEN

Tilmeld nyhedsbrevet Deltag i konkurrencen om en valgfri lærerig plakat, signeret at kunstner Lea Letén, samt en af de populære magnetbøger. Bonus: få tilbud, inspiration og nyheder før alle andre