Jeg er mine børns nye legekammerat

Mor og far som legekammerater

Grundet denne underlige situation, føler de fleste af os fangede derhjemme. Fanget med børn, der savner legekammerater, skolen, børnehaven eller andre sociale samlingspunkter. Det er de steder hvor børnene er selvstændige fra forældrene og hvor de lærer ved at observere andre børn og voksne.

Når børn er sammen med børn er de fjollede, de er fantasifulde og de får ideer ud af det blå. De bruger rollelegen til at afprøve forskellige personligheder. De har det sjovt for sjovens skyld – ikke fordi de har en agenda.

Heldigvis har vi Skype og facetime og det hjælper lidt på savnet.

Men børnene har også brug for legen. Så hvordan kan vi (regelrytter) voksne slippe tøjlerne og finde vores indre barn frem?

3 måder at finde dit indre barn

  1. Gør hvad ud har lyst til og er tryg ved. Hvis du er fjollet så vær det! Men det nytter ikke noget at tvinge det frem.Det kan også være at du trives mere i at spille bold, spille logiske spil, lege butik eller lave danse og synge videoer. Personligt kan jeg godt lide lege og spil, som jeg husker fra min egen barndom. Så kan jeg lettere finde begejstringen frem igen.
    Som fx Domino Rally, Spejle æg, Sorteper eller den klassiske labyrint i træ.Domino rally Eller gør de huslige pligter sjovere ved at inddrage børnene, og så skidt med at udfaldet ikke bliver snorlige 😉 Hvis du nyder det, vil barnet også nyde det. Jeg har virkelig lært at sænke mine standarder for hjemmet i disse tider.  Dette rengøringssæt elsker mine børn – både Hugo på 1,5 og de to store piger på 4 og 5 år. Så bliver rengøringen en leg sammen.
  2. Prøv ting der også udvider din horisont! Måske har du lyst til at vide mere om naturen, lære en dans eller lære at spille et instrument? Eller bygge noget. Dine børn vil elske at I lærer noget nyt sammen.  Gå på opdagelse med krible krable kufferten, insektglas, forstørrelsesglas eller blomsterpressen fra Moulin Roty. Matchende dertil kan I også læse sjove rim og remser med krible krable dyr, som er sjovt illustreret af Lea Léten.

 

  1. Din egen barndom. Hvad lavede du selv i din barndom? Hvad holdt dig engageret, når vejret var dårligt eller du skulle blive hjemme? Lav nye minder sammen med dine børn mens i får tiden til at gå. Selv lavede jeg mange kreative ting. Jeg ville have elsket dennekuffert hvor man kan lave sine egne hårspænder og smykker af modellervoks, der tørrer ind. Børnene er SÅ stolte af deres kreationer og de brugte laaang tid på det lave dem.Der findes også en legekuffert med modellervoks, hvor man skal bygge en robot der kan gå.

    Ethvert barn kan blive kunstner med dette fashion design tegnekit, præcis som jeg husker det fra 90’erne. Jeg er vild med det og det er mine børn også!fashion design tegne kitI kan finde sjove aktivitets- og lærebøger eller klistermærkebøger. Her er rig mulighed for fordybelse, så mor og far lige kan oplade batterierne. Blandt andet disse to varianter, hvor der kan skrives og viskes ud igen og igen!
     

Jeg håber I alle har tid til at finde lidt leg frem i denne tid. Legen er meget mere end tidsfordriv og distraktion. Det er en kilde til nærvær i udfordrende tider som nu. Og så er det også sundt for os forældre.

Kærlig hilsen Rikke
#staystrong #Sammenhverforsig 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DELTAG I KONKURRENCEN

Tilmeld nyhedsbrevet Deltag i konkurrencen om en valgfri lærerig plakat, signeret at kunstner Lea Letén, samt en af de populære magnetbøger. Bonus: få tilbud, inspiration og nyheder før alle andre