Njords sprog er en kæmpe bekymring for mig

Njords sprog – og Martinus’ for den sags skyld – er en kæmpe bekymring for mig. Jeg ved hvor vigtigt det er at have de basale sproglige egenskaber på plads.

Anette, blogger bag en livsstilsblog, har sammen med sine to drenge testet magnetbøger og Den Store Snikke Snakke bog.

Den store snakke snakke bog

Hjælper den sproglige udvikling på vej for børn mellem 18 måneder og 4 år. En bog der lægger op til en masse tale, hvori der også er inkluderet bevægelse og sjov. To ting der er fantastiske, når børn skal lære. For de får en langt bedre indlæring af at lege end bare at sidde og lytte.

Leg og bevægelse er noget vi har fundet ud af er vigtigt på denne sproglige rejse. En rejse der betyder meget for mig, fordi sprog og tale er så vigtigt i min verden. Det er min levevej og derfor fokuserer jeg også meget på at børnene skal mestre den på bedst mulig vis.

Jeg startede med at ville bruge den som godnathistorie. Det kan man også til et vist punkt. Men den er bedst at bruge i de gode vågne tider. Vigtigst af alt, har Njord altid mulighed for at tage den – og andre bøger – i løbet af dagen. Fordi en bog godt kan være et alternativ til leg, iPad, fjernsyn eller andet.

 

Vi har virkelig nydt at tale om de forskellige ting i bogen og det er rart at have en bog, hvor man ikke skal læse fra start til slut, men i stedet kan starte midt i, springe til slutningen for så til sidst at læse starten. Det er en sjov og anderledes måde at læse på og Njord nyder det lidt rebelske læseri.

Det vigtigste ved Den store snikke-snakke bog er, at den giver mulighed for nogle rigtig hyggelige samtaler. Njord og jeg får talt om mange sjove ting, når vi læser den.

Martinus har også meget stor glæde af Den store snikke-snakke bog. Her er samtalerne ikke så store, men i stedet får vi kigget på en masse billeder, gentaget ord og får en helt anden forståelse af de handlinger der sker på billedet. Ikke mindst klukker Martinus af grin, når vi tager strømperne af og sætter dem på ørerne, hænderne eller et helt tredje sted (en del af bogen).

 

Magnetbøger

Ud over Den store snikke-snakke bog har vi også fået lov til at teste denne magnetbog. En ud af mange forskellige varianter. Jeg valgte at tage den med hjemmet, for der ville være mest at tale om.

Njord og jeg sad med magnetbogen og Njord indrettede værelserne. Der fandt jeg ud af, hvor mange ting i hjemmet der er, som Njord ikke kender navnet på – og som jeg aldrig har tænkt over at introducere ham overfor.

For eksempel vidste han ikke, hvad en emhætte var og hvordan skulle en dreng på 4 år også vide det? Både Njord og Martinus er ofte med i køkkenet, men vi taler mest om de fødevarer vi bruger og så om skåle osv.

Njord har virkelig brugt mange timer på at indrette det lille magnethjem igen og igen. Nogle gange vil han helst bare sidde alene og fordybe sig og andre gange vil han gerne sidde og tale om det imens.

Leg, læring og sproglig udvikling

Jeg tror på, at bøger er med til at give en god sproglig udvikling hos børn. Så derfor får begge vores drenge læst godnathistorie, enten hver for sig eller sammen.

…..

Læs Annettes fulde blogindlæg HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DELTAG I KONKURRENCEN

Tilmeld nyhedsbrevet Deltag i konkurrencen om en valgfri lærerig plakat, signeret at kunstner Lea Letén, samt en af de populære magnetbøger. Bonus: få tilbud, inspiration og nyheder før alle andre