Institutioner og fagpersoner

Er du institution, fagperson eller måske en mødregruppe?

Vi gør os umage med at udvælge legetøj af god kvalitet med masser af læring – ikke kun for sproget. Vores ønske har været, at gøre kvalitets legetøj, vejledning og læring tilgængeligt for almindelge forældre. Du kan naturligvis købe med EAN nummer hos os. Alle priser er inkl. moms og vi sender elektronisk faktura (EAN). Er du i tvivl om nogle varer egner sig til institutionsbrug, så kontakt os endelig for råd og vejledning.

En vigtig alder for indlæring

Langt de fleste småbørn i alderen 0-3 år går i Danmark i vuggestue eller dagpleje. Dette korte tidsrum er vigtigt for børnenes videre udvikling og de pædagogiske ansatte har stor medvirken i børnenes udvikling både mentalt, socialt og fysisk. Børnene skal stimuleres på mange områder, hvor især grov motorikken er i fokus sammen med balance og hånd-øje koordination, således barnet kommer godt fra start. Her sås en masse frø, som senere vil blomstre.

Særligt er alderen 0-3 år vigtig for børn med høreudfordringer, da hjernen er mere modtagelig for læring. Derfor sætter vi, sammen med andre vigtige udviklingsområder, sproget i fokus.

Sådan finder du hvad du søger

CIHA har særlig fokus på stimulering af lytte og sprogudvikling. Vores legetøj er inddelt i fire segmenter: Alle forældre, forældre til børn med høreudfordringer (som Cochlear Implant, almindelige høreapparater eller benforankrede (BAHS) høreapparater) samt udtale vanskeligheder og fagpersoner. Du finder under næsten alle produkter vejledninger, som beskriver hvordan sprogstøttende leg med det pågældende legetøj kan gribes an efter inspirationen i den anerkendte Auditory Verbal ­Therapy metode.

God kvalitet med læring

Nogle varer kan du finde i flere kategorier, fordi det passer til flere målgrupper. I første segment kan du se alt legetøj, som er for forældre til normalthørende børn, der ønsker at købe legetøj af god kvalitet og med gode lærings muligheder.

Vi elsker legetøj, der kan anvendes på flere måder. Derfor kan et stykke legetøj være relevant for børn i mange aldersgrupper, hvor børnenes leg og evner stykres. Det er vigtigt at en voksen støtter og styrer legen i den rigtige retning hos de små børn. Vi har legetøj der styrker specifikke evner hos barnet fx socialt, auditivt, turtagning eller samarbejde. Vi skriver lege vejledninger, som kan anvendes både af forældre og fagpersoner. Vi har legetøj, som børn kan lege med i grupper eller færre personer.
”Efter at begge piger har fået konstateret store høretab, har Rikke og Jens gjort sig mange praktiske erfaringer på deres vej, som de nu er klar til at dele med andre familier. Nogle af erfaringerne går på det helt lavpraktiske i at få høreteknologien til at sidde fast på hovedet, uden at genere eller forhindre barnet i at være aktivt. Andre handler om, at finde legetøj til den sproglige leg, som er sjovt og motiverende for børn, og samtidig af en kvalitet de kan stå inde for. Jeg ønsker jer alle rigtig god fornøjelse med at gå på opdagelse i familiens CIHA-univers!”
Jeanette Hølledig Mikkelsen, audiologopæd, LSLS Cert. AVT

“CIHA er en fantastisk webshop, hvis man søger inspiration og kvalitetsmaterialer til børn i sproglige vanskeligheder, specifikke materiale til børn med hørenedsættelse eller slet og ret gerne vil have kvalitetslegetøj til almen sprogstimulering i hjemmet eller i et dagtilbud. Ud over stærke kvalitetsmaterialer, finder man vejledninger og begrundelser for at benytte materialerne. Har man et barn med hørenedsættelse hjemme eller i dagtilbudet får man gode ideer til, hvordan man kan lave en sprogstimulerende hverdag med barnet, foruden at der er hjælp at hente, hvis et barn hele tiden tager sit høreapparat af. Oven i det har CIHA en blog, hvor forældre til børn i sproglige vanskeligheder kan læse om, de mange tanker og følelser og bekymringer man som forældre til et barn i sproglige vanskeligheder bærer rundt på. Jeg vil gerne give CIHA mine varmeste anbefalinger.”
Trine Kjær Krogh, daglig leder af Sprogin.