image

DEN STORE SNIKKE SNAKKE BOG

Den store snikke snakke bog er lavet til børn mellem 18 måneder og 4 år, hvis sprog konstant er i udvikling, og hvis ordforråd dagligt vokser. Børnene får brugt og øvet sig i sproget via forslag til samtaler og leg, som den voksne læser introducerer. Men det allervigtigste er samtalen med barnet og barnets egne kommentarer og spørgsmål.

Brug bogens forslag og ideer, som du har lyst til om som passer til situationen. Bogen inviterer til, at man læser den igen og igen, og så kan det være rart med flere ord og lege at arbejde med.

For nogen vil det være rart at læse bogen igennem fra ende til anden inden du læser den sammen med et barn, men du kan læse bogen præcis, som du ønsker, og bruge den, som det bedst passer dig og de børn du læser for.

den store snakke snakke bog med Ronja og Pelle. Køb hos www.ciha.dk

image

SAMMEN OM SANSERNE

I Sammen om sanserne møder vi børnene Pelle og Ronja og lærer gennem deres oplevelser i zoologisk have sanserne at kende. På hver side er der forslag til samtaleemne og aktiviteter, der er med til at styrke barnets kendskab til og forståelse for sanserne.

Bogen er bygget op, så flere ord i teksten er skiftet ud med små illustrationer. På den måde kan barnet selv være med til at ”læse” historien. Dette styrker barnets sprogudvikling, lyst til og mod på selv at skulle lære at læse engang.

Et barn på 3-6 år kan være “med-læser” til bogen. Men et barn på halvanden vil sagtens kunne få noget ud af, at læse historien samt lege de sanselege der er bagerst i bogen og snakke om ting der lugter, smager godt, lyde m.m.

Den fremtidige læseforståelse begynder at spire, da barnet allerede i en tidlig alder lærer, hvordan man ”går til en tekst”, idet denne form for læsning fremmer barnets forståelse for læseretning og sammenhæng mellem tekst, billeder og handlinger.

sammen om sanserne med Pelle og Ronja

image

DEN LILLE BOG OM STORE FØLELSER

Den lille bog om STORE følelser skal hjælpe og støtte barnet i den følelsesmæssige udvikling. Bogen indeholder forslag til samtaler og leg, så barnet kan forholde sig aktivt til forskellige følelser og konflikter fra hverdagen.

Barnets følelsesmæssige udvikling skal støttes og guides på vej, på samme måde som den sproglige og motoriske udvikling skal, og det er de voksnes opgave at hjælpe barnet med at forstå og regulere følelser. Bogen er lavet til børn mellem 1,5 og 6 år.

Et godt tidspunkt at starte med at tale om følelser er omkring 2-3 års alderen. Her forstå barnet mere komplekse følelser og kan også sætte ord på det de oplever. Bogen giver mulighed for at arbejde med både de små og de lidt større børn, som kan have mere nuancerede samtaler omkring følelser.

sammen om sanserne med Pelle og Ronja

Den store snikke snakke bog

Sammen om sanserne

Den lille bog om store følelser

Året rundt

Frø og sutterne

Oprydningsfesten

Alle mine følelser - indeni og udenpå

Min dag i piktogrammer basispakke

5 fordele ved piktogrammer

Opsætning piktogrammer

Opsætning med elefantsnot

Pella og Ronjas univers er godt fordi det:

Indeholder illustrationer der naturligt ”vækker” barnets nysgerrighed.

Indeholder forslag til leg og samtale, der styrker barnets sproglige udvikling og lyst til at læse.

Giver en let tilgængelig “opskrift” på, hvordan man bruger dialogisk læsning.

Med fordel kan bruges sammen med flere børn, fx i institutioner, til fælles højtlæsning, samtale og leg.

 

name

Ina Victoria Haller

Autoriseret psykolog og børnebogsforfatter

Ina har en baggrund som psykolog i den private børne- og ungdomspsykiatri. Hun har således et bredt kendskab til udviklingspsykologi og til følelses- og adfærdsmæssige vanskeligheder hos børn, som er forårsaget af psykiatriske problemstillinger, opvækstvilkår, samt traumer (store som små). Gennem sit forfatterskab har Ina ligeledes beskæftiget sig med udviklingspsykologien og barnets typiske udvikling, og har på den måde erfaring med både barnets typiske- og atypiske udvikling

Ina er derudover R&D projektleder hos Pearson Assessment, der er et testforlag, som udvikler og tilpasser psykologiske tests. Ina har gennem dette arbejde erfaring med oversættelsesarbejde og tekstredigering, samt planlægning og gennemførsel af større projekter.

name

Lea Letén

Cand.IT, børnebogsforfatter og illustrator

Lea er Cand IT med speciale i kommunikation og brugerinvolvering. Hun står som illustrator bag ca 60 udgivelser for børn i alderen 0-10 år, hvoraf hun også har skrevet en stor portion.

Lea har et solidt kendskab til både analoge og digitale produktioner og er specialiceret i at inddrage brugere i processen.

Lea har mange års erfaring i at afholde workshops og formidle svære emner for børn, herunder lungekræft, depression, historisk materiale og videnskabelige emner. Lea har en stærk fornemmelse for, hvordan man skaber tilgængelige værker for børn, der både rummer kunstnerisk kvalitet og svært indhold.

image

Bag om Ciha

Bøgerne er lavet i samarbejde med Rebus Børneformidling og webshoppen Ciha, hvor du kan købe bøgerne op deres webshop.

Bag Ciha står Jens og Rikke Amdisen og deres tre børn, Alberte, Ella og Hugo. Begge piger er født døve, men i dag taler de lige så godt som deres legekammerater.

Sammen har de fundet en vej i hverdagen, hvor leg, læring og de værdifulde samtaler hænger tæt sammen.

Leg og læring er i fokus

Alle produkter hos Ciha – heriblandt bøgerne om Ronja og Pelle – er udvalgt til at styrke dit barns sprog. Uanset om dit barn har sproglige udfordringer, taler som et vandfald, eller er født med hørevanskeligheder, vil du finde bøger og legetøj, der styrker dit barns udvikling og jeres måde at lege på.

Kærlig hilsen Jens og Rikke, Alberte, Ella og Hugo

Få 10 % rabat på Pelle og Ronjas univers

Alle bøger, piktogram æsker spil mm. er udarbejdet i et samarbejde mellem Ciha x Rebus Børneformidling.

Ved at klikke på knappen, kommer du direkte til produktkategorien for alle universets populære og elskede varer.

Husk aktivt at indtaste kuponkoden POR19, når du gennemfører ordren

 

Shop nu