Om os

Familien Amdisen

Den 1 september 2014 mødte vi Alberte for første gang. Tre dage senere mødte vi stolte op på sygehuset til den obligatoriske hørescreening. Og Alberte gik ikke igennem testen – med andre ord. Hun hørte ikke som andre børn.

I dagene efter fulgte en masse tests. Hvor meget eller hvor lidt kunne hun egentlig høre? Vi sad timevis i det lydisolerede rum og klyngede os til håbet om, at hun kunne høre. At det var en fejl. Men det var det ikke. Vi fik beskeden: Alberte har et meget stort høretab.

Vores tanker kredsede i alle mulige retninger og det var svært, at samle sig ovenpå sådan en besked. Vi stod med et barn, som var det samme barn som igår, men alt var pludselig forandret.

Den dag blev vi ramt af lynet.

Det glemmer vi aldrig. Vi skulle tage afsked med de drømme, forhåbninger og forventninger man naturligt gør sig, når man bliver forældre – og så skulle vi skabe nogle nye, i en verden vi intet kendte til. Til at beskrive denne følelse rammer digtet “Rejsen til Holland” ret godt.

Alberte fik almindelige høreapparater, da hun var 8 uger gammel. Vi havde mange udfordringer med høreapparaterne og Rikke syede masser af hårbånd. Men intet virkede. Udfordringen var at mikrofonen blev blokeret og derfor hylede de. Vi ledte efter løsningen, men den blev ikke serveret, for den fandtes ikke.

Alberte blev opereret med de avancerede høreapparater cochlear implantater, da hun var 11 måneder gammel. Hendes hørelse var for dårlig til, at hun ville få nok udbytte af almindelige høreapparater og udvikle et talesprog. Men vi havde stadig samme udfordringer med at holde udstyret på plads. Albertes lillesøster Ella kom til verden 1,5 måned efter, at Alberte blev opereret. Vi vidste, at der var en risiko for, at hun havde samme udfordring med hørelsen. Og det havde hun. Men denne gang var vi bedre forberedt og indstillet.

Høreapparater, Cochlear implantater og AVT er en stor del af vores liv. Det er baggrunden for, at CIHA er blevet til. Vi vil gerne give alle de ting videre, som har virket positivt for os.

Vi vil gøre det nemmere for børn (og deres forældre) at holde deres høreapparatar på hovedet mens de er små, og vi vil gøre det nemmere for nye, og erfarne forældre, at lege naturligt og nærværende samtidig med at de bruger AVT teknikker.

Vi har udviklet et pandebånd, der giver ro i maven hos mor og far. Fordi det bliver siddende og holder CI på plads bag øret. Det er vigtigt for os, at det netop blive bag øret, da det giver en bedre retningsbestemmelse af lyd og fordi vi senere gerne ser de store børn skal kunne undvære et pandebånd.

Vi har lavet sprog-lege-vejledninger til alle de produkter, som har et sprogstimulerende potentiale. Det gør det lettere for forældre at komme igang med sprogudviklingen og virker som en motivation – det giver mening af lege!

Vi håber at CIHA kan spare forældre for en masse bekymringer og gøre tilgangen til høretab og sprog aktiviteter sjovere og mere spiseligt. I behøver ikke opfinde den dybe tallerken, hvis I følger med på CIHA. Vi har gjort arbejdet for jer.

Rikke, Jens, Alberte & Ella