Læring gennem leg og læsning

Leg er barnets første sprog. Hos Ciha tror vi på, at læring gennem leg er nøglen til et godt børneliv.

Gå på opdagelse

”CIHA er ikke bare legetøj. Vi giver alle forældre eller omsorgspersoner mulighed for at opleve, hvor betydningsfuldt det er, når vi er
opmærksomme på sproget og ser det vokse. Og hvor meget det rykker, når vi kan lege med børn på en lærerig måde, der styrker flere
kompetencer i livet. Sprog og kommunikation med omverdenen er fundamentet for at lære og være lykkelig.”

Mor, blogger og ejer af Ciha.dk

Siden vi blev forældre første gang i 2014 til to piger uden hørelse, har vores familieliv taget en helt anden retning, end vi havde forventet. Vi havde mentalt forstillet os at synge vores nyfødte baby i søvn, en stue af larmende legetøj og formålsløse dimser. Et spraglet mekka, voksne ikke helt forstår. Men leg fik pludselig en helt ny betydning i vores hverdag. Legetøj blev et nødvendigt værktøj og motivation i sprogtræningen af vores piger.

Ved hjælp af intens sprogtræning efter AVT metoden, gav vi Alberte og Ella et sprog til at udtrykke sig. Indgangsvinklen var leg. For børn leger. Og børn vil gerne kommunikere.

Vi opdagede, hvor vigtigt en rolle vi havde i vores børns udvikling og deres mulighed for at opnå præcis det, de gerne vil her i livet. Vi oplevede, at børn kan meget mere end vi regner med. Vores piger skulle have ekstra hjælp for at tale alderssvarende. For pigerne var det ren leg, men det var skjult sprogtræning, og den dag i dag har de et bedre ordforråd end deres jævnaldrende – læs hele historien her.

Det blev startskuddet til Cihas legeunivers