EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Hej, vi er familien Amdisen

Hele familien Amdisen samlet i stuen. Læs om deres erfaringer med høretab i familien.

Den 1 september 2014 mødte vi Alberte for første gang. Tre dage senere mødte vi stolte op som stolte forældre på sygehuset til den obligatoriske hørescreening. Og Alberte gik ikke igennem testen – med andre ord. Hun hørte ikke som andre børn.

I dagene efter fulgte en masse tests. Hvor meget eller hvor lidt kunne hun egentlig høre? Vi sad timevis i det lydisolerede rum og klyngede os til håbet om, at hun kunne høre. At det var en fejl. Men det var det ikke. Vi fik beskeden: Alberte har et meget stort høretab.

Vores tanker kredsede i alle mulige retninger, og det var svært at samle sig ovenpå sådan en besked. Vi forældre stod med et barn, som var det samme barn som i går, men alt var pludselig forandret.

Nyfødte Alberte

Den dag blev vi ramt af lynet.

Det glemmer vi aldrig. Vi skulle tage afsked med de drømme, forhåbninger og forventninger man naturligt gør sig, når man bliver forældre – og så skulle vi skabe nogle nye, i en verden vi intet kendte til. Til at beskrive denne følelse rammer digtet “Rejsen til Holland” ret godt.

Alberte fik almindelige høreapparater, da hun var 8 uger gammel. Vi havde mange udfordringer med høreapparaterne, og Rikke syede masser af hårbånd. Men intet virkede. Udfordringen var, at mikrofonen blev blokeret, og derfor hylede de. Vi ledte efter løsningen, men den blev ikke serveret, for den fandtes ikke.

Alberte følger opmærksomt med Alberte pludrer med sit spejlbillede og høreapparatet holdes på plads af hårbånd Ella lytter koncentreret med sit høreapparat

Alberte blev opereret med de avancerede høreapparater cochlear implantater, da hun var 11 måneder gammel. Hendes hørelse var for dårlig til, at hun ville få nok udbytte af almindelige høreapparater og udvikle et talesprog. Men vi havde stadig samme udfordringer med at holde udstyret på plads. Albertes lillesøster Ella kom til verden 1,5 måned efter, at Alberte blev opereret. Vi vidste, at der var en risiko for, at hun havde samme udfordring med hørelsen. Og det havde hun. Men denne gang var vi bedre forberedt og indstillet.

Høreapparater, Cochlear implantater og AVT er en stor del af vores liv. Det er baggrunden for, at CIHA er blevet til. Vi vil gerne give alle de ting videre, som har virket positivt for os.

Vi vil gøre det nemmere for børn (og deres forældre) at holde deres høreapparater på hovedet, mens de er små, og vi vil gøre det nemmere for nye, og erfarne forældre at lege naturligt og nærværende samtidig med, at de bruger AVT teknikker.

Vi har udviklet et pandebånd, der giver ro i maven hos forældrene. Fordi det bliver siddende og holder CI på plads bag øret. Det er vigtigt for os, at det netop blive bag øret, da det giver en bedre retningsbestemmelse af lyd, og fordi vi senere gerne ser de store børn skal kunne undvære et pandebånd.

Ella og Alberte læser og taler sammen i stuen Alberte læser koncentreret. Høreapparaterne holdes på plads med hårbånd. Pigernes høreapparater holdes på plads af de fine hårbånd, hvor lyden kan trænge igennem.

Vi har lavet sprog-lege-vejledninger til alle de produkter, som har et sprogstimulerende potentiale. Det gør det lettere for forældre at komme i gang med sprogudviklingen og virker som en motivation – det giver mening af lege!

Vi håber, at CIHA kan spare andre forældre for en masse bekymringer og gøre tilgangen til høretab og sprogaktiviteter sjovere og mere spiseligt. I behøver ikke opfinde den dybe tallerken, hvis I følger med på CIHA. Vi har gjort arbejdet for jer.

Rikke, Jens, Alberte & Ella

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.