Hos Ciha tror vi på

Børn har brug for mindre støj og mere lærerig leg. Velkommen til CIHA

Der er noget om snakken. Samtale gør dit barn klogere

Det ved vi med sikkerhed og erfaring hos CIHA. Med Alberte og Ella, vores to hørehæmmede piger, ved vi, at sprog ikke kommer af sig selv. Og at børn kan udvikle sig langt hurtigere, når de voksne leger med. Vi har nemlig set, hvordan vores to døve piger nu taler som deres jævnaldrende. Fordi vi gav dem sproget til det.

Inden vi blev forældre, havde vi forestillet os at kunne synge vores nyfødte baby i søvn. Vi troede, vi skulle være helt almindelige forældre. Men sådan gik det slet ikke. Vi fik to børn uden hørelse og en livsvigtig udfordring. Udfordringen var at give vores piger et sprog og mod på livet.

Men den udfordring blev til en gave i vores familie, da vi opdagede, hvor vigtig en rolle vi havde i vores børns udvikling og deres mulighed for at opnå præcis det, de gerne vil her i livet. Vi oplevede, at børn kan meget mere, end vi regner med.

 

Leg fik pludselig en helt ny betydning i vores hverdag.

For børn leger. Og børn brænder for at lære. Legetøj blev et nødvendigt værktøj og motivation i sprogtræningen af vores piger.

Men vi savnede et sted, hvor vi kunne blive inspireret. Et sted, der udfordrer måden, man leger på, så det rent faktisk kan gøre en forskel for børns udvikling. Det blev til drivkraften bag CIHA. Et sprog- og legeunivers til inspiration for andre med alt det, vi har lært og erfaret om børn, sprog og leg i årenes løb. Et sted hvor børn får redskaberne til at opnå deres fulde potentiale, mens de alligevel leger derhjemme.

Vi tror på:

  • At et godt sprog og meningsfuld leg giver de bedste forudsætninger for succes senere i livet
  • At børn kan lege sig til en bedre skolegang og fremtid
  • At børn kan opnå sit fulde potentiale gennem leg

Vi er ikke fagpersoner, vi er forældre. Derfor har vi taget det bedste fra sprogtræningen og sammensat inspirerende legevejledninger og guides til alle vores produkter, der har sprogstimulerende effekt.

Den erfaring vil vi gerne give videre gennem CIHA. Vi vil gerne inspirere til at lege på nye, kreative måder, der udvikler børn

CIHA er ikke bare legetøj.

Vi giver alle børn og voksne mulighed for at opleve, hvor betydningsfuldt det er, når vi er opmærksomme på sproget og leger på en lærerig måde. Det ved vi med sikkerhed vil give barnet et godt fundament for at lære og opnå sit fulde potentiale i livet.

Hos CIHA får du:

  • Et indblik i vores unikke erfaring med sprogtræning
  • De bedste redskaber til motiverende og inspirerende leg
  • Meningsfuldt legetøj med stort læringspotentiale

_____________________________________________

Mød Rikke

Rikke Amdisen er kvinden bag CIHA. Hun studerer til talepædagog og har stor praktisk erfaring med sprogstimulering. Selvom det var den største udfordring i forældreskabet, blev den også til Rikkes store interesse. Hun fordybede sig konstant i nye måder at styrke pigernes sprog på. Nye måder at lege på og kreative måder at anvende et stykke legetøj på. I dag læser Rikke til talepædagog og har en unik indsigt i børns sprogtilegnelse, og hvordan familielivet pludselig ændrer sig, når hverdagen står på AVT og sprogtræning.

CIHA er Familien Amdisens sprog- og legeunivers, hvor Rikke deler ud af sin viden og sin praktiske erfaring som mor til to døve piger. Rikke stod for sprogtræningen af Alberte og Ella, da de endnu ikke havde sprog. Her 4,5 år senere er der stadig planlagt små sproglige aktiviteter i hverdagen, så udviklingen og legen aldrig står stille. Hos CIHA giver Rikke dig inspiration til at lege på nye lærerige måder med børn, så du får det bedste læringspotentiale ud af det.

  • CIHA står for Cochlear Implant Hearing aids
  • AVT: AVT er forkortelsen for Auditory-Verbal Therapy, der oprindeligt er en metode fra den engelsksprogede del af verden. Det er effektiv sprogtræning, der anvendes ved høretab.
Det siger de andre om CIHA

”Jens og Rikke fra CIHA har skrevet forord til ”Den store snikke snakke bog”, og de ved om nogen, hvor stor forskel en omhyggelig og vedholdende sprogstimulation er, for de er forældre til to piger, der er født døve, og som har været afhængige af sprogstimulationen. Jens og Rikke vil gerne videreformidle deres egen erfaring med sprogstimulation, og har derfor en webshop..”

Lola Jensen om CIHA

”Jeg elsker konceptet med, at der rent faktisk er en udviklende mening med legetøjet, og at det ikke bare er underholdning”.

Blogger Sarah Louise Christiansen

”Det kan godt være, Rikke beskriver sig selv som “bare” mor. Der er intet “bare” over hende eller hendes blog, siger jeg bare! Eller over den vildt imponerende netbutik med sprogstimulerende legetøj, som hun også bestyrer.”

Ulla Lahti, Sprogkiosken

Efter at begge piger har fået konstateret store høretab, har Rikke og Jens gjort sig mange praktiske erfaringer på deres vej, som de nu er klar til at dele med andre familier. Nogle af erfaringerne går på det helt lavpraktiske i at få høreteknologien til at sidde fast på hovedet, uden at genere eller forhindre barnet i at være aktivt.

Andre handler om, at finde legetøj til den sproglige leg, som er sjovt og motiverende for børn, og samtidig af en kvalitet de kan stå inde for. Jeg ønsker jer alle rigtig god fornøjelse med at gå på opdagelse i familiens CIHA-univers!”

Jeanette Hølledig Mikkelsen, audiologopæd, LSLS Cert. AVT

CIHA er en fantastisk webshop, hvis man søger inspiration og kvalitetsmaterialer til børn i sproglige vanskeligheder, specifikke materiale til børn med hørenedsættelse eller slet og ret gerne vil have kvalitetslegetøj til almen sprogstimulering i hjemmet eller i et dagtilbud. Ud over stærke kvalitetsmaterialer, finder man vejledninger og begrundelser for at benytte materialerne.

Oven i det har CIHA en blog, hvor forældre til børn i sproglige vanskeligheder kan læse om, de mange tanker og følelser og bekymringer man som forældre til et barn i sproglige vanskeligheder bærer rundt på. Jeg vil gerne give CIHA mine varmeste anbefalinger.”

Trine Kjær Krogh, daglig leder af Sprogin