EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Linglydstjek og droptest med sorteringsbrættet

Linglydstjek er en daglig øvelse for familier, der har børn med høreteknisk udstyr. det anbefales fra de Audiologiske klinikker at lave tjekket om morgenen, inden barnet sendes ud i verden – men hånden på hjertet, det ved vi jo godt ikke er muligt. Det er ihvertfald aldrig lykkedes i vores hjem.

Her i huset er vi tit udfordret af, at der er to børn. Men i dag havde jeg lige Ella (2 år) alene, mens Alberte og far legede udenfor.

Vores linglydstjek varieres med forskelligt legetøj, der fungerer som belønninger for barnet. Ella er helt med på ideen og deltager gerne. Vi er heldige, at hun faktisk synes det er rigtig sjovt at imitere og gør det nærmest konstant lige i tiden.  Men som altid kan det være svært, at fastholde koncentrationen og det tager da også lidt tid for mig at få Ella til at medvirke, da hun egentlig hellere vil læse en bog hun har fundet.

Det sorteringsbræt vi bruger, koster kun 95 kr. og du kan købe det her. Og som i kan se har vi før brugt det til at snakke om farver, som Ella så fint fortæller i videoen. Vi har også brugt det sammen med Alberte, hvor vi har øvet tællefærdighed og forskellige former – hun har allerede heeeeelt styr på farverne 😉

Og det går altså ikke altid (faktisk ret tit) helt efter planen ……….

Vi har også brugt sorteringsbrættet når vi laver droptest.

Hvad er droptest? En legepræget aktivitet, hvor barnet skal lytte efter lyd mens det holder en ring/en klods eller andet op til øret, og enten smide eller placere ringen/klodsen, når det hører en lyd.

Metoden bruges på de audiologiske afdelinger når barnets hørelse skal testes, f.eks. til høreprøver eller til justeringer og tuninger af høreteknologien (CI/HA/BAHS). Det kan give et mere nuanceret billede af hvordan barnet høre, når det kan begynde at medvirke aktivt. Læs mere i ordbog til download

 

 

Næste uge kommer der et indlæg, som går mere dybden med linglydstjekket – hvorfor, hvordan og hvad gør man egentlig når barnet ikke gider deltage? 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.