Bøger om følelser til børn

Børn og bøger om følelser

Alle børn- og voksne – rummer store og mange følelser. Gennem en almindelig hverdag kan vi snildt komme gennem hele følelsesregisteret. Som voksne kan vi, som regel, identificere dem og ved hvordan vi skal agere og handle på dem. Men det skal barnet først lære.

I 2-3-årsalderen begynder barnet at forstå mere komplekse følelser og der udvikles empati (det at indleve sig i andres sted). Her er det et godt tidspunkt at begynde snakken. Der er ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på.

En god og nem måde at komme i gang er ved at læse bøger. Hos Ciha gør vi meget ud af at lede efter gode børnebøger, der handler om følelser. Vi har derfor et sortiment af de bedste bøger om følelser, men også bøger om følsomme emner som død og sorg i børnehøjde.

OPDAG ALLE VARER OM FØLELSER.

Bestseller bog om følelser til børn: ”den lille bog om store følelser”.

Som vi også tit har hørt omtalt som: den lille bog om følelser, min lille bog om følelser eller følebogen. Det er alt sammen den samme bog, der er tale om.

Og den er populær med god grund. For det er en fantastisk givende bog fuld af hverdagssituationer, som barnet kan relatere og sætte sig ind, særligt når de har lært at mestre fordi empati. Bogen inviterer til, at man læser den igen og igen, i takt med at barnets forståelse for følelserne og at mærke dem også vokser. Og heldigvis er det intet problem, for børnene elsker denne bog.

Bogen er udarbejdet af makkerparret Ina Haller (forfatter og psykolog) og illustrator Lea Leten. Sammen har de skabt en børnebog om følelser der rammer plet og hvor indhold og illustrationer går op i en højere enhed. Bogen kan også deles op i mindre bidder og der er forslag til dialog med barnet undervejs. Bogen er dansk og dette mærkes også sammenlignet med andre følelsesbøger, som er oversat fra andre sprog og kulturer

I ’Den lille bog om store følelser’ oplever børnene 16 forskellige følelser og kan også sagtens bruges som opslagsværk

Bog om følelser til børn med særlige udfordringer

Bogen ’Den lille bog om store følelser’ kan også anvendes som hjælp til de børn, der har socio-emotionelle vanskeligheder og har svært ved at omgås andre grundet særlige vanskeligheder ved at forstå andres følelser eller intentioner – fx ved ADHD eller indenfor autismespektrum forstyrrelser.

DEN LILLE BOG OM STORE FØLELSER

den lille bog om store følelser

Bøger om følelser – serier

Der findes også bøger, der tager udgangspunkt i specifikke følelser og knap så nuancerede som ovenfor nævnte bog. Her kan vi hos Ciha anbefale:

Bøger om vrede med Buldretrolden

Buldretrolden er en sød blå trold, der ind i mellem kæmper lidt med vreden. Han hedder Buldretrolden fordi han kan blive så sur, at det buldrer som lyn og torden indeni. Serien tager primært udgangspunkt i vreden, hvor det for trolden somme tider kammer over og han siger eller gør dumme ting, som han bagefter fortryder. Heldigvis har han gode venner. Bøgerne anbefales fra 3 år

Der findes tre bøger i serien, som oprindeligt er tysk. Bøgerne har flotte illustrationer der understøtter historien:

• Buldretrolden
• Buldretrolden – vil være først
• Buldretrolden – buldrer ikke i dag

Buldretrolden der bliver vred Buldretrolden der bliver vred

Små nuttede følelser

En lille serie af små søde historier, der hver har fokus på en følelse. Bøgerne koster kun 60 kr. og er udarbejdet af en fransk stress-ekspert Stephanie Couturier, der er terapeut og arbejder med børns følelsesmæssige udvikling. Bøgerne giver følelsen et ansigt i form af de nuttede illustrationer, som børnene vil elske. Serien er oversat til dansk og findes i følgende titler:

Min lille bog om følelser:

• Generthed
• Jalousi
• Frygt
• Kærlighed
• Glæde
• Vrede
• Tristhed

Små bøger om følelser Små bøger om følelser Små bøger om følelser

Min store bog om følelser

Kan man ikke få nok af de nuttede følelser i de små bøger, så er alle også samlet i en større bog: Min store bog om følelser. I denne udgave har vi også den lille gule Stoltheden med, som endnu ikke findes som lille bog.

Denne bog er en interaktiv bog med flapper, der er med til at holdes barnets interesse og nysgerrighed. Bogen tager jer med gennem en uge, hvor Sofie opdager og får forklaret sine følelser. Bogen har, ligesom de små bøger, forslag til vejrtrækningsøvelser eller råd, der kan gøre det lettere at håndtere sine følelser.

MIN STORE BOG OM FØLELSER 199 KR. 

 

Min store aktivitetsbog om følelser

Supplerende: Min store aktivitetsbog om følelser

Denne aktivitetsbog kan supplere bogen men også stå helt alene. Bogen har 48 sider fyldt med kreative og sjove opgaver, der støtter barnet i at identificere, italesætte og tackle sine følelser.

Der er bl.a. klistermærker, humørhjul, huskespil eller en følelses-nip-napper

AKTIVITETSBOG OM FØLELSER 100 KR.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.