Massagehistorier

Stjernestunder massagehistorier

Livsnødvendig berøring og massageremser

Berøring er livsvigtig for mennesker – helt fra vi er spæde til vi engang dør! Det skaber tryghed, tilknytning og lærer os at slappe af og øge bevidstheden om vores egen krop. Og uden berøring, (hudsult) og nærvær mistrives vi. Derfor er den første tid, hud mod hud, særlig vigtig for barnets nervesystem.

massagehistorier stjernestunder

Massageremser på barnet kan hjælpe med at:

  • Støtte kropsbevidsthed
  • Styrke selvfølelse
  • Øve i at slappe af og koble fra
  • Aktivere ro-hvile systemet
  • Føle samhørighed
  • Positivt samspil der mindsker aggression

musetrin og troldetramp - massageremser for børn. Børnebog der sætter sproget og kroppen i bevægelse.Stjernestunder

Massage historier til børn

Mange børn, og voksne, lever i en travl hverdag med mange ting på programmet. I vores samfund går det stærkt og barnet møder konstant stimuli, der aktiviteter stresssystemet og det her med at vi altid er på ”vagt”. Det gør det svært at finde ro, især for børn der er særligt sensitive. Men heldigvis kan vi trænes i at finde ro og hvile.

En oplagt måde hvorpå man kan træne barnets ro-hvile system er ved at lave massagehistorier for børn. Dette kan med fordel også laves i grupper i daginstitutionen eller med søskende.

Undersøgelser har vist at berøring og massage i grupper i daginstitutioner og skoler har en positiv indflydelse på børnenes sociale adfærd. Bare 10 min massage dagligt i en periode på et halvt år viste store forandringer i en børnehave. Børnene var roligere og mindre aggressive og børnegruppen fungerede bedre socialt.*


Beroligende massage kombineret med remser

Hos Ciha har vi bøger, der netop kan bruges som værktøj til fysisk berøring på en nærværende og beroligende måde. Bøgerne er perfekte som aften eller putteritual.

Bogen Stjernestunder kombinerer remser med massage, så barnets sprog stimuleres, og der udskilles hormoner, som beroliger barnet inden sovetid. Bogen er varmt og stemningsfyldt illustreret af Lea Letén og udarbejdet af Lotte Salling.

Stjernestunder massage børn

 

Af samme forfatter har vi også Musetrin og troldetramp massageremser for børn. Bogen indeholder 20 massageremser for børn, der tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af remser, som er tilknyttet de enkelte massagebevægelser.

 

troldetramp

 


*Kilde: sanseintruktor.dk https://sanseinstruktor.dk/hvorfor-er-beroering-saa-vigtigt-for-alle-mennekser/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.