Dropper I rutinerne i ferien?

Så er det snart ferietid og hverdagens rutiner bliver droppet eller i hvert fald ofte forskudt en del, for en af de gode ting ved ferie er jo, at vi ikke skal nå noget til nogen bestemt tid.

Måske bliver sengetider rykket, måltider bliver rykket og måske spiser vi is til frokost. Men den uvished, der kommer med fraværet af rutiner og ved “ikke at skulle noget” kan være svært for børn at forholde sig til. Alle de ting og begivenheder, der foregå til dagligt, og som små børn bruger til at navigere efter, er der ikke længere, og det kan skabe uro og modstand hos nogle børn.

Børn trives bedst, når de ved, hvad de skal, hvad der forventes af dem og hvornår – og derfor er ferier ikke altid lige nemme for de kære små.

Hvis I ønsker at gøre overgangen fra hverdag til ferie så nem så muligt for jeres børn – og dermed for jer selv- kan det være en god ide at bruge piktogrammer, da piktogrammer hjælper barnet med at få et visuelt overblik over, hvad ferien byder på

I kan tage piktogrammerne med i sommerhus, eller hvor I nu skal hen, og fx sammen med barnet hver morgen lægge en plan for dagen eller måske for flere dage af gangen, afhængig af, hvad I i jeres familie har behov for

 

Tur til stranden, plukke dejlige danske jordbær, lave snobrød i haven .. Og måske vigtigst – hvornår er der skærmtid?

At bruge piktogrammer i ferien betyder ikke, at I hele tiden skal have aktiviteter på programmet, der kan sagtens være dage, hvor I ikke har deciderede planer, men det kan alligevel være godt for barnet visuelt at kunne følge med i, hvor på dagen I er. Fx kan I lave en oversigt med piktogrammerne, der illustrerer måltider, middagslur, skærmtid m.m. Så bliver det nemmere for barnet at forholde sig til at “lave ingenting” og det bliver nemmere at kunne få “voksentid”, hvis man fx har et piktogram, der symboliserer en aktivitet barnet skal lave alene eller sammen med søskende.

Vores piktogrammer er lette at medbringe på ferien, da de er pakket sikkert i æsken. Den nemmeste visualisering vil være, at lægge kortene op i en rækkefølge og vende dem hen af dagen, som I har “klaret” opgaven.

Husk at vi netop også er udkommet med nye tilkøbspakker til piktogram æsken. Her findes der også en særligt for FERIE & HØJTIDER! Find dem ikke lige HER
Rigtig god sommer 🔆

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.