Sæt ordet på spil!

Nye Ciha-spil – læring og dialog gennem spil 🤓🤓🤓

Hos Ciha ved vi ud fra vores erfaring med vores to døvfødte piger 👧👧, hvor vigtige samtaler, dialog og i det hele taget det at sætte ord på tingene i hverdagen er.

Sprog kommer ikke af sig selv, men udvikles og øves i interaktionen med andre 👪

Børn elsker at lege og spille, og med fokus på dialogen i spillene, kan barnets sprogfærdigheder stimuleres og trænes legende undervejs. Glæden og hyggen ved at spille er af stor betydning, og hvem elsker ikke, når de voksne spiller med – og taber! 😉

 

De tre spil „Lær om …“

Spil skal først og fremmest skal være en sjov og legende aktivitet – for børn lærer bedst gennem leg, og når de har det sjovt. Spil giver også mulighed for at lære nyt eller øve allerede kendte ord og begreber, og samtidig giver samværet omkring et spil muligheder for at understøtte barnets sprogfærdigheder. Fælles for vores tre nye spil er, at de stimulerer barnets kreative tankegang, fantasi, hånd-øje koordination og evne til at associere og matche. Derudover er der mulighed for en masse skøn dialog og temaarbejde, som man let kan overføre til hverdagen.

 

 

Med de nye Ciha-spil kan børnene lære om farverne, formerne og sanserne. Spillene bygger på børnenes erfaringer fra hverdagen, og dermed vil børnene helt sikkert genkende mange af de ord, som illustrationerne på spillebrikkerne viser, hvilket kan understøtte dem i samtalen omkring det enkelte spil.

 

Lær om farverne 💛🧡💗💚💙💜

I dette spil arbejdes der med farverne rød, orange, gul, grøn, blå og lilla, og som eksempler fra hverdagen kan børnene sikkert genkende det røde æble, den orange gulerod, den gule sol, den grønne frø, det blå skib eller de lilla vindruer. I spillevejledningen beskrives der flere ideer til måder, som man kan bruge spillet på.

 

 

Lær om formerne ⚠️⛔🃏🚻🥤

De fem geometriske former: trekant, kvadrat, rektangel, cirkel og trapez er omdrejningspunktet i dette spil. Igen er hverdagen og børnenes erfaringer udgangspunktet for spillet, og de lærer fx. formerne trekant, cirkel og trapez at kende som et stykke pizza 🍕, et hjul eller en lampeskærm. Efter spillet er det oplagt at gå på jagt efter de forskellige former i hjemmet.

I den medfølgende spillevejledning findes der også forskellige forslag til måder, som man kan spille spillet på.

 

Lær om sanserne 👀👃👂👅

I dette spil er sanserne i fokus – hvad kan man smage, høre, føle, dufte eller se? Nogle af spillebrikkernes illustrationer lægger også op til diskussion og argumentation, da de dækker flere sanser på samme tid, men det er jo også vigtig læring.

 

Generelt om spillene

Alle tre spil indeholder brikker og terninger, som er smukt illustrerede. Brikker og terninger er fremstillet i FSC certificeret træ, og der er anvendt maling godkendt efter alle sikkerhedsstandarder for legetøj.

Der medfølger en spillevejledning til hvert spil, hvor der beskrives forskellige måder at spille spillet på, alt efter antal af deltagere og sværhedsgrad. Dermed mange timers spil, hygge og dialog i vente 😊

Spillene er nemme af have med på farten eller på ferie, da der medfølger en stofpose, som spillet kan opbevares i.

Rigtig god fornøjelse 🎲🎲🎲
Maria

Er du vild med alle 3 spil, så se nærmere på vores pakketilbud lige HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.