2 simple tips: Børns følelser

tale om følelser, to simple tips

Følelser kan nogle gange være svære at genkende eller sætte ord på, og især hvis man står lige midt i dem. Her er to tips til at tale om følelser med barnet

Nogle gange kræver det lige, at man stopper op og mærker efter – hold da op, hvor er jeg glad lige nu! Eller jeg er SÅ rasende, at jeg er lige ved at eksplodere! 🤯

Børns følelsesmæssige udvikling skal støttes og guides på vej, på samme måde som den sproglige og motoriske udvikling skal, og det er den voksnes opgave at hjælpe barnet med at forstå og regulere sine følelser. Psykolog Ina Victoria Haller og tegneren Lea Letén har udviklet bog og spil, som inviterer til samvær og dialog om følelser med barnet, hvor alle aldre kan være med.

Både bog og spil kan bruges derhjemme, men er også oplagte til læsning, samtale og spil i daginstitutioner 🏘️

1. Den lille bog om STORE følelser

I bogen følger vi børnene Pelle 👦 og Ronja 👧🏽 og deres forældre. De skal til fødselsdag hos Sofie. Vi følger familien dagen igennem og oplever alle de følelser, som opstår i mødet med andre børn og voksne. Det er er bl.a. følelser som spænding, frustration, generthed og glæde, og som vi alle, børn som voksne, kan genkende.

Bogen indeholder undervejs mange forslag til samtaler og leg, så barnet sammen med den voksne oplæser kan forholde sig aktivt til forskellige følelser og konflikter fra hverdagen.

Bogen er lavet til børn mellem ca. 2 og 6 år. Et godt tidspunkt at starte med at tale om følelser er omkring 2-3-årsalderen. Her kan barnet forstå mere komplekse følelser og kan også sætte ord på deres oplevelser. Bogen giver mulighed for at arbejde med både de små og de lidt større børn, som kan have mere nuancerede samtaler omkring følelser.

Den lille bog om store følelser 129 kr.

tale om følelser

 

2. Bingo med følelser 

I forlængelse af læsningen af Den lille bog om STORE følelser er det oplagt at spille Bingo med følelser.  I dette spil møder børnene genkendelige følelser som fx at være trist, fjollet, genert og glad. Spillet er et klassisk bingospil med et twist, så der ikke er tal på spillepladen, men derimod fine og udtryksfulde illustrationer, som viser forskellige følelser og deres tilhørende ansigtsudtryk.

Bingo med følelser 189 kr.

spille og tale om følelser

Spillet kan spilles i 3 forskellige versioner, som der vejledes til i spilleæsken, og bingospillet er for 2-6 spillere fra 3 år. Enkelt, simpelt og lige til at gå til – alle kender bingo!

 

Leg med følelser 

Der findes mange forskellige måder, som man kan lege med følelser på. Man kan fx stå foran et spejl og prøve at se sur 😒, rasende 😠, spændt 😏 eller stolt ☺️ ud. Man kan også stå overfor hinanden og vise en følelse uden at sige noget, og så skal makkeren efterligne udtrykket og følelsen og gætte hvilken følelse, det er. I bogen er der også løbende forslag til dialog og aktiviteter I kan lave.

Med ønsket om hyggelig læsning, spil og ikke mindst gode samtaler om følelserne.

Maria

 

PS. Hvis I er helt vilde med følelser, så har vi samlet to pakketilbud med følelser som tema. Klik på billedet og kom direkte til pakketilbuddet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.