Hvad rimer på modsætninger?

Børn elsker at lege og at spille, og der er superhyggeligt at samles omkring bordet med et spil bingo

Vores nye bingospil Bingo med modsætninger og Bingo med rim er udviklet i samarbejde med psykolog Ina Victoria Haller og tegneren Lea Letén, som inviterer til samvær og dialog 💬 💬 💬 💬 med barnet.Med begge spil støttes og udvikles barnets ordforråd, når de enten skal finde modsætninger til fx under, vådt eller tungt, eller finde ord, der rimer på fx vest, flaske eller ko.

 

Modsætninger – en kort, en lang

I Bingo med modsætninger 🐁 🐘skal barnet øve sig i at tænke 🧠 modsat. At lege med modsætninger sammen med barnet har mange fordele. Generelt styrkes barnets kognitive færdigheder, logiske tænkning og sprog. Når barnet søger efter modsætninger, styrkes, udvides og nuanceres deres ordforråd og evnen til at udtrykke sig via sproget trænes. Vigtigst for barnets sprogudvikling er netop, at sproget bruges så meget som muligt.

I Bingo med modsætninger lærer barnet desuden om størrelsesforhold, perspektiv og tillægsord, som fx sødt, tynd og vådt.

 

 

 

Rim – lim – kim …

Rim er både sjove og lærerige, og børn elsker dem! Hjemme kan man nemt ”fjollerime” med sit barn, og det kan der tit komme mange sjove, skøre, skæve rim og små historier ud af til stor morskab for både store og små 😂.
Når vi rimer med børn, indlæres betydningen og udtalen af nye ord hurtigere end ved almindelig samtale 💬 eller højtlæsning 📚. Når vi rimer, udtaler vi nemlig ordene tydeligere og langsommere, end vi ellers gør. Hermed styrkes den fonologiske opmærksomhed 👂, som er bevidstheden om ordenes lyde fremfor betydningen af selve ordet. Et eksempel kan være ordet IS, her hører barnet lydene IIIII – SSSSS, og disse lyde går igen i rimeordene FIS, RIS og GRIS.

Undersøgelser viser, at de børn, der er fonologisk opmærksomme, har lettere ved den første læseindlæring 👀📚, og derfor kan det være en god idé at træne den fonologisk opmærksomhed 👂inden læsestart, fx med dette bingospil.

 

Generelt

Til begge spil medfølger en spillevejledning, som indeholder forslag til tre forskellige måder at spille spillene på. Begge bingospil er for 2-6 spillere og kan anvendes fra 3 årsalderen.

Når I spiller bingospillene styrkes generelt barnets koncentration, hukommelse, og barnet øves i turtagning ved at spille, men husk at spil først og fremmest skal være en sjov og legende aktivitet – for børn lærer bedst gennem leg, og når de har det sjovt 😄 😄 😄.

Rigtig god fornøjelse!

Og svaret på spørgsmålet i titlen kunne være: … fletninger 😉

 

Gå på opdagelse med alle vores 4 nye bingospil, som alle har læring for øje. Links i billeder

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.