Dagpleje Børneoasen Babushka anmelder:

Vi er en lille privat pasningsordning med 3 voksne tilknyttet, hvor der pt går 10 børn i alderen halvandet år til knap 3 år. Vi har været så heldige at få lov til at afprøve og anmelde et par produkter

En dag i Zoo med “Sammen om sanserne”

Det er en rigtig flot bog, med en sød historie og illustreret med en masse fine billeder, som vi har snakket meget om. Vi har fortrinsvis læst bogen for en mindre gruppe børn (1-3 stk). Opbygningen af fortællingen i bogen, hvor børnene inddrages ved at læse de små billeder i teksten, har fungeret rigtig fint og de ældste i gruppen, har hurtigt forstået princippet her i.

Dog ville det til den yngre aldersgruppe være fint, med en historie med færre symboler, en kortere historie eller hvis bogen var delt op i mindre afsnit – dette opfylder den mindre bogserie dog med bøgerne “Frø og sutterne” og “Oprydningsfesten

Vi har snakket om spørgsmålene i bogen, nogle af dem kunne de svare på og andre forstod de ikke helt. Vi har leget sanselegene som er bag i bogen og det syntes børnene var rigtig sjovt. Alle kunne
deltage uanset alder og vi fik en god snak om sanser. Bogen har måske lidt for meget tekst til vores aldersgruppe og man kan med fordel dele bogen op i mindre bidder.

En af vores ældste børn i gruppen, har lånt bogen med hjem for at læse den med hans forældre. Her var tilbagemeldingen, at de også syntes det var en rigtig fin bog!

Lær om spil I 3 temaer: sanser, farver og former.

Vi er meget positivt overrasket over kvaliteten af spillebrikkerne. Brikkerne er lavet af et lækkert materiale og kvaliteten er helt i top. Det er smart med posen, som man kan gemme brikkerne i.
Dog synes vi at vores børn er lige små nok, til at forstå spilleregler og opbygningen af spillet, men vi kan nemt variere det i sværhedsgrad. Og endda opfinde vores egne spillemåder.

 

Farver er oplagte for de yngste børn

Spillet om farverne er det af spillene, som vi synes henvender sig mest til vores aldersgruppe. Efter vores mening kunne farverne måske være mere kraftige, men det er en smagssag. Vi har valgt at snakke om 1 farve ad gangen og fundet bl.a. røde, gule, grønne og blå ting i vores hus og valgt at udelade de sidste 2 farver (orange og lilla).

Tema om sanser med bog og spil

Spillet om sanserne har vi brugt sammen med bogen ”Sammen om sanserne” og lavet et tema derudfra, som vi har arbejdet med. Her har vi både læst i bogen, spillet og visualiseret tingene. Eksempelvis:

  • Hørt fuglene synge
  • lugtet til og smagt på forskellige ting
  • set i en kikkert osv.

 

Former i spillet og i hverdagen

Spillet med former er et spændende spil, hvor man kan drage mange paalleller til hverdagens former i hjemmet – som fx en potteplante, køleskabet, kop mm.  Vores aldersgruppe for små til at få ret meget ud af. Vi har dog snakket om de mest basale former: cirkel, trekant og firkant og fundet ting i huset der matcher.

Til alle 3 spil, har vi lavet spilleplader til brikkerne og spillet spillene som billedlotteri. Det synes
børnene har været rigtig sjovt og det har været en god måde at få snakket om ordene på.

 

Mange hilsner
Børneoasen Babushka i Ebeltoft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.