Piktogrammer kan altså noget 👨‍👩‍👧‍👦

Forleden fik dejligste Magne selvfølgelig lyst til at bygge togbane, 5 minutter i “vi-skal-have-overtøj-på-og-ud-af-døren-NU”!

Han er ovenikøbet et sted i livet, hvor han har det ret nederen over at skulle have flyverdragt pü.
PĂĽ et splitsekundet var der udsigt til, at hele morgenhyggen ville blive erstattet med en skrigende dreng pĂĽ entregulvet.

Det har de fleste forĂŚldre nok oplevet – i mere eller mindre grad.

FĂŚrre “nedsmeltninger” med piktogrammer

Vi er fornyeligt begyndt at bruge piktogrammerne fra Ciha, fordi vi manglede et værktøj, der nemmere kunne skabe struktur og overblik i vores hverdag, og erstatte  “nedsmeltningerne”, der i eftermiddagstimerne, let kunne opstå som perler på en snor.

Tilbage til Magne, togbanen og flyverdragten:

“Hov skat, lad os lige kigge på tavlen” og harmonikasammenstødet var afværget👍🏼 Uden overdrivelse, lige dér skulle der ikke mere til!

Selv de uforudsigelige ting, er blevet lettere at være i. Det er endda lettere at være den voksne, som altid skal være ti skridt foran. Børnene inkluderes også nemmere i vores daglidagsgøremål, så de oplever den glæde der er ved, at bidrage positivt til det fælleskab de indgår i, og at de gør en betydelig forskel. Med piktogrammerne som min nye medsvorne, lykkedes det os også at få afinstalleret nogle dårlige vaner. Jeg har f.eks. længe været ret træt af, at ungerne spiste morgenmad i sofaen. Jeg ville gerne have dem ud i køkkenet, så vi ikke behøvede at gå til og fra dem, gennem morgenens mange skift. Ændringen skete helt uden at børnene rigtig “lagde mærke til det”. Det stod jo lige der på tavlen, så de satte aldrig spørgsmålstegn ved det🧡

Der er jo mange müder at gøre det pü og ingen familiestrukturer og rutiner er nok helt ens. Vi har valgt at sÌtte piktogrammerne op pü en magnetisk tavle, bare fra Ikea, og inddelt overordnet i ugedagene. Vi har sat magnettape bagpü piktogrammerne, men man kan ogsü bruge elefantsnot, som vi har gjort pü badevÌrelset.

SĂĽdan ser vores uge-tavle og badevĂŚrelse ud:

Jeg synes, at piktogrammerne fra Ciha er de absolut smukkeste jeg har set! Og for at vÌre helt Ìrlig, sü er det bare ret vigtigt for mig, at mit øje nyder at se pü det, der für plads i mit hjem.

Jeg elsker at der er tænkt ind i personlighed, og at du selv farvelægger din familie, så piktogrammerne ligner dem de bliver brugt af. Jeg opdaterede endda den ene bil til en varevogn, efter vi bittert måtte erfare, at den tydelighed havde Magne brug for 😅 Og mangler vi et motiv, så tegner jeg det bare på en af de medfølgende blanke brikker.

Kæmpe anbefaling👍🏼
Piktogrammerne er for alle🌱

KĂŚrlig hilsen Natascha

Ét svar til “Piktogrammer kan altsĂĽ noget 👨‍👩‍👧‍👦”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.