RELEVANTE PRODUKTER

EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Piktogrammer kan altså noget 👨‍👩‍👧‍👦

Forleden fik dejligste Magne selvfølgelig lyst til at bygge togbane, 5 minutter i “vi-skal-have-overtøj-på-og-ud-af-døren-NU”!

Han er ovenikøbet et sted i livet, hvor han har det ret nederen over at skulle have flyverdragt på.
På et splitsekundet var der udsigt til, at hele morgenhyggen ville blive erstattet med en skrigende dreng på entregulvet.

Det har de fleste forældre nok oplevet – i mere eller mindre grad.

Færre “nedsmeltninger” med piktogrammer

Vi er fornyeligt begyndt at bruge piktogrammerne fra Ciha, fordi vi manglede et værktøj, der nemmere kunne skabe struktur og overblik i vores hverdag, og erstatte  “nedsmeltningerne”, der i eftermiddagstimerne, let kunne opstå som perler på en snor.

Tilbage til Magne, togbanen og flyverdragten:

“Hov skat, lad os lige kigge på tavlen” og harmonikasammenstødet var afværget👍🏼 Uden overdrivelse, lige dér skulle der ikke mere til!

Selv de uforudsigelige ting, er blevet lettere at være i. Det er endda lettere at være den voksne, som altid skal være ti skridt foran. Børnene inkluderes også nemmere i vores daglidagsgøremål, så de oplever den glæde der er ved, at bidrage positivt til det fælleskab de indgår i, og at de gør en betydelig forskel. Med piktogrammerne som min nye medsvorne, lykkedes det os også at få afinstalleret nogle dårlige vaner. Jeg har f.eks. længe været ret træt af, at ungerne spiste morgenmad i sofaen. Jeg ville gerne have dem ud i køkkenet, så vi ikke behøvede at gå til og fra dem, gennem morgenens mange skift. Ændringen skete helt uden at børnene rigtig “lagde mærke til det”. Det stod jo lige der på tavlen, så de satte aldrig spørgsmålstegn ved det🧡

Der er jo mange måder at gøre det på og ingen familiestrukturer og rutiner er nok helt ens. Vi har valgt at sætte piktogrammerne op på en magnetisk tavle, bare fra Ikea, og inddelt overordnet i ugedagene. Vi har sat magnettape bagpå piktogrammerne, men man kan også bruge elefantsnot, som vi har gjort på badeværelset.

Sådan ser vores uge-tavle og badeværelse ud:

Jeg synes, at piktogrammerne fra Ciha er de absolut smukkeste jeg har set! Og for at være helt ærlig, så er det bare ret vigtigt for mig, at mit øje nyder at se på det, der får plads i mit hjem.

Jeg elsker at der er tænkt ind i personlighed, og at du selv farvelægger din familie, så piktogrammerne ligner dem de bliver brugt af. Jeg opdaterede endda den ene bil til en varevogn, efter vi bittert måtte erfare, at den tydelighed havde Magne brug for 😅 Og mangler vi et motiv, så tegner jeg det bare på en af de medfølgende blanke brikker.

Kæmpe anbefaling👍🏼
Piktogrammerne er for alle🌱

Kærlig hilsen Natascha

Ét svar til “Piktogrammer kan altså noget 👨‍👩‍👧‍👦”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.