Talkendskab for pilfingre

Da mine børn var små, var nøgler bare et hit! Husnøglen, bilnøglen, cykelnøglen … – ja, bare nøgler og deres dejlige klirren. Legetøjsnøgler af plastik kunne ikke bruges, nej, det skulle være ægte nøgler og jo flere, jo bedre.

Faktisk endte vi med at finde nogle gamle nøgler i en skuffe og lave et fint nøglebundt, og så kunne børnene ellers gå på opdagelse i huset efter huller og sprækker, hvor nøglerne måske kunne passe ind. I naturlig forlængelse af interessen for nøgler fulgte interessen for forskellige låse, og det allerbedste var, når de kunne få lirket låsen op. Måske var de endda så heldig, at en af nøglerne kunne passe i en af låsene. Fedt!

Låsebræt og muffins

Hos Ciha har vi et fantastisk stykke lærerigt legetøj – et låsebræt, som helt sikkert vil vække glæde hos mange børn med pilfingre som mine børns 😊 Låsebrættet er fremstillet i 100 % FSC certificeret træ og illustrationerne er håndtegnet af Lea Letén, som også laver illustrationerne til mange af vores bøger.

1) Låsebrættet er lidt som et Kinderæg med de mange muligheder, som det giver.
Først og fremmest lægger forsiden af låsebrættet op til samtale. Hvor er vi henne i huset? Hvad tror du gemmer sig bag lågen med koen? Hvad laver musene på billedet? Hvorfor tror du, at der er tal på billedet? …

 

låsebræt køkken

 

2) Derudover stimuleres barnets finmotoriske færdigheder, når de leger med de forskellige låsetyper på brættet. Det kræver lidt tålmodighed og logisk tænkning, til gengæld er glæden ekstra stor, når barnet oplever at kunne låse op og ser, hvad der gemmer sig bag de enkelte låger.

3) På låsebrættet stifter barnet også kendskab til tallene 1-6 og mængdeangivelser (fx 2 kopper mel), som samtidig også angiver rækkefølgen og ingredienserne i den opskrift på muffins, som gemmer sig bag lågerne. Så det er en oplagt mulighed, at legen efterfølgende fortsætter i køkkenet og slutter med lækre, lune muffins.

 

 

Med ønsket om nogle fælles lærerige stunder – og lækre muffins!

Mange hilsner Maria

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.