Hvad ønsker forældre sig til jul?

Tja, tror de fleste forældre ønsker sig glade børn med selvværdet i orden og ja, så ønsker de fleste forældre sig nok også mere tid og overskud i hverdagen.

Kan du genkende dette? Så læs videre om vores forskellige produkter, som måske kan hjælpe jer med at få, hvad I ønsker jer til jul.

 

Ny billedbog om oprydning

En ting som kunne frigive lidt ekstra tid til os som forældre er, hvis barnet selv kan rydde op på sit værelse.

Men som med alt andet i det lille barns liv skal oprydning læres. De færreste synes oprydning er særligt sjovt, men det er vigtigt at lære sine børn kunsten at rydde op. En god måde at ”tale” med børn om ting på er at læse bøger om emnet. Derfor har vi skrevet en sjov lille historie om at rydde op, som I kan læse sammen med barnet og som forhåbentlig kan sætte gang i en god samtale omkring oprydning.

Læs mere om bogen  HER

Klistermærker til oprydning

For at gøre oprydningen endnu lettere for både børn og vokse, har vi også lavet en pakke med 96 klistermærker, som kan bruges til at organisere børneværelset og som skaber overblik over legetøjet.

I en travl hverdag kan man som forældre nemt komme til at hjælpe sine børn for meget, fx ved oprydning. Det er jo ofte nemmere og hurtigere selv at rydde op på børneværelset, i stedet for at lade barnet gøre det selv. Men hvis vi ”hjælper” barnet for meget, frarøver vi barnet de succesoplevelser, det giver, at kunne selv. Når vi lader børn have ansvar og opgaver i hjemmet, oplever de at være fuldgyldige og vigtige medlemmer af familien og de får følelsen af, at de bidrager til fællesskabet i familien.

Klistermærkerne hjælper altså barnet med at blive mere selvhjulpen, hvilket giver succesoplevelser og dermed øget selvværd.

Læs mere om klistermærkerne HER – lige nu er de på tilbud til 99 kr.

Piktogrammer

Min dag i piktogrammer er et visuelt hjælpemiddel til familier, der ønsker mere struktur og overblik i hverdagen, færre konflikter og mere selvstændige børn.

Hvad ”kan” piktogrammer?

  • Piktogrammer kan lette indlæringen af nye færdigheder (fx oprydning).
  • Piktogrammer er med til at give barnet udviklingstilpasset medbestemmelse og medansvar.
  • Piktogrammer kan hjælpe i situationer, der ofte går i hårdknude eller hvor man har mange konflikter.
  • Piktogrammer lærer barnet selvstændighed og selvkontrol, hvilket er færdigheder, der kan tages med videre i alle livets sammenhænge.
  • Piktogrammer er et alment pædagogisk redskab, som anvendes i mange daginstitutioner og generelt i indskolingen, så kender barnet dem hjemmefra, har det en fordel ved skolestart.
  • Piktogrammer er et dialogværktøj, der anvendes sammenmed barnet.
  • Barnets selvtillid og selvværd styrkes, når det, gennem alderstilpasset medansvar, oplever sig som et ligeværdigt medlem af familien.

Læs mere om piktogrammerne HER

I ønskes en rigtig glædelig jul og god fornøjelse med oprydningen!

 

De bedste hilsner

Ina Victoria Haller
Psykolog og børnebogsforfatter

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.