EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Opsætning af “Min dag i piktogrammer”

opsætning af piktogrammer

Uha, I er er mange der skriver til mig: “Er kortene magnetiske?” “Hvordan sætter jeg dem op?”

Her kommer et fælles svar og inspiration til opsætning af piktogrammer hjemme hos jer.

Nej! Kortene er ikke magnetiske. Og hvorfor er de så ikke det?

Fordi så ville vi også være nødsaget til at lave og sælge en tavle. Og eftersom længden på jeres rutiner/programmer er meget forskellige, ville vi skulle lave mange forskellige størrelser tavler. Og kan I allerede høre hvor dyrt det lyder? Det tror jeg ikke I gider betale for, hvis jeg skal være ærlig.

Hvad er kortene lavet af? De er lavet i solid pap med flot mat tryk og flotte farver på begge sider af kortet.

Se gerne min video, hvor jeg viser hvordan vi bruger piktogrammerne hjemme hos os:

Opsætning nr. 1: Løst

Da der er tryk på begge sider, kan man vælge at bruge kortene liggende på bordet i en række og vende hver enkelt, når “opgaven” er fuldført.

løs opsætning af piktogrammer

 

Opsætning nr. 2: Elefantsnot

Elefantsnot koster 10 kr i Rema1000. Det er skånsomt mod kortene, væggen eller skabene – afhængigt af hvad I sætter kortene op på. Det er nemt at skifte, uden at man ødelægger kortet.

Ulempen er dog, at børnene er mindre gode til at håndtere det. Hvis de tages ned for ofte, mister elefantsnotten sin klistreevne, da der kommer skidt i. Derfor er denne løsning bedst, hvis piktogrammerne, og programmet for dem, er fast og kortene ikke udskiftes ofte.

Denne løsning er fx god for os på badeværelset, hvor vi afbilleder at man skal huske at vaske hænder efter toiletbesøg.

Og i vores bryggers, hvor der er afbilledet hvad børnene skal have på, når de skal ud af døren om morgenen.

opsætning af piktogrammer med elefantsnot opsætning med lærertyggegummi

 

Opsætning nr. 3: Velcro

Velcro er smart! Det hæfter godt på væggen og på kortene og det tåler, at børnene selv udskifter piktogram kortene igen og igen.

Tapen er dog ikke lige sådan at fjerne fra igen, og derfor skal man nok gøre sig lidt overvejelser inden man sætter det op på vægge eller skabe. Man kan teste af med et lille stykke, om det river tapet eller puds af., inden man sætter lange strimler op flere steder i hjemmet.

VI har også set en familie, der lavede en bær-bar piktogram tavle. Dette var noget så simpelt som et stykke pap med en velcro-strimmel på. På den måde kunne familien tage “programmet” med sig rundt i huset.

Selvsamme familie brugte også et af belønnings-kortene (stjernen) som markør for, hvor i programmet de var kommet til. Dette var en rigtig smart måde, at give barnet medansvar i rutinen og barnet føler en belønning, når det flytter på stjernen til næste punkt.

opsætning med velcrovelcroopsætning udenfor toilettetHugo tager medansvar for opsætningen af piktogrammer

Opsætning nr. 4: Magnettape

Hvis du allerede har en magnetisk tavle eller plads på dit køleskab, kan du vælge at købe magnetisk tape.

Dette begrænser dog opsætningen til kun disse steder. Hvortil JEG synes, at de andre muligheder er mere fleksible, fordi man kan placere dem netop de steder hvor det er aktuelt for børnene at se programmet.

Ved en hurtigt Googling (hedder det det?) fandt jeg mange forskellige magnet tapes. Du kan købe det i dit lokale byggemarked eller hobbyforretning. Det koster ikke så meget og du skal jo kun bruge små firkanter, som skal sidde på kortene. Det er nemt og simpelt at lave.

Her fandt jeg små magneter, som allerede er udstanset og klar til at blive påsat. https://www.witre.dk/da/wde/magnet-pa-ark-selvklaebende

Men du kan også købe hele ruller, som måske er en billigere løsning, hvis du skal lave mange “programmer” eller meget udskiftning af kort.

_____________________________________________

Har I mon set, at I kan downloade ekstra kort print-selv, hvis der er nogle i mangler? Hent dem lige her:

Har I andre geniale ideer til opsætning, så send mig meget gerne en mail til rikke@ciha.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.