Anmeldelse låsebræt med køkken

anmeldelse låsebræt køkken

Min dreng på 19 måneder gik straks igang med at nørde med låsene og pille ved hængslerne. Han arbejdede koncentreret på at åbne og lukke lås nr. 1. Den fik hele hans opmærksomhed den første gang han sad med brættet.

Låsebrættet står nu på hans værelse, og hver gang han bliver mindet om det kaster han sig på ny over låsene. Det virker som om at efter hver en legesession med det, får han øjnene op for endnu en af låsene og giver den opmærksomhed.

anmeldelse låsebræt

Vejledning der stimulerer barnets sprog

Min søn har pt ikke noget sprog, men er meget motorisk. Dog mest grovmotorisk, og ikke så finmotorisk. Jeg har forsøgt at træne hans finmotorik ved hjælp af tegning for at træne at tegne en streg. Det har slet ikke hjulpet, og han kunne ikke være mere ligeglad med at tegne. Han er et barn, som kravler på væggene og ikke finder det særlig spændende at sidde stille. Men låsebrættet her har lavet om på det. Det er skønt med låsebrættet, for det får ham til at sidde stille i mere end 5 min og vi hat sjov leg, mens vi træner hans finmotorik. Han er meget tålmodig med låsene og kan sidde og nørde med dem længe.

Som nævnt har vi lidt udfordringer med sproget, men vi øver det ved hjælp af den sprog vejledning som medfølger låsebrættet. Dét har han fanget, så hver gang han nu åbner en af lågerne, vil han have mig til at italesætte hvad der gemmer sig bag. Ved hjælp af vejledningen bliver jeg motiveret til at “træne” med ham, mens vi leger og stimulerer sproget.

Vejledningen får man som et download-link i ordrebekræftelsen, når man har gennemført købet. Og så printer man den bare ud.

Legen kan fortsætte i køkkenet

Brættet indeholder opskrift på muffins – og det er jo helt genialt. Lige med min dreng er det klart mad, som motivere ham aller mest! Vi har endnu ikke fulgt opskriften, men i sidste weekend havde jeg købt muffins. Mens vi sad og legede og gennemgik opskriften, præsenterede jeg ham for de muffins jeg havde købt, til hans store begejstring. Selvom han ikke taler endnu, forstår han meget og det gjorde stort indtryk på ham. Nu håber jeg bare ikke han forventer muffins, hver gang vi leger med låsebrættet – haha!

Min vurdering om den anbefalede alder

Selvom låsebrættet hedder alder 3+ og min søn er omkring 1,5 år – ja, så oplever jeg ingen problemer. Jeg kan forestille mig at alderen er sat  i tilfælde af, at brættet skulle (mod forventning) knække og låsene gå løse. Jeg oplever dog brættet som meget robust, selv efter et par ture på gulvet, og er ikke nervøs for det skal gå i stykker. Her er ingen løse dele.

Vil jeg anbefale låsebrættet til andre?

Til sidst vil jeg understrege at brættet udover at være god læring, også er flot på børneværelset. Vi har hængt det op på væggen, med mulighed for at tage det ned, da han helst vil ligge ned når han leger med det. Det er søde illustrationer, smukke farver og glitrene låse i gul. Derudover er den fremstillet i FSC certificeret træ, og så synes jeg at prisen er ganske fornuftig.

Jeg er meget glad for at have fundet et stykke legetøj, som han synes er sjovt OG som motiverer/lærer mig, hvordan jeg kan stimulere ham sprogligt, mens vi er sammen om det. Jeg er sikker på at det vil skabe glæde hos mange andre børn.

Kærlig hilsen Kathrine Østergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.