Giv dine børn et naturligt forhold til sine følelser

De fleste forældre vil gerne tale om følelser med sine børn. Vi vil gerne lære dem, at det er naturligt at sætte ord på sine følelser, og vi ønsker selvfølgelig, at vores børn kan fortælle, hvordan de har det.

Det er en uvurderlig måde at lære sig selv at kende på, de kan bruge resten af deres liv.

 

Men hvordan griber man det an i børnehøjde?

Mange voksne har selv svært ved det der med følelser. At give plads til dem, at give udtryk for dem og tillade sig selv at vise dem. Spillet ”Alle mine følelser – indeni og udenpå”  er et et rigtig godt sted at starte.

 

Et spil for alle

”Alle mine følelser – indeni og udenpå”, er vores allerbedste bud på et underholdende og lærerigt værktøj, der åbner op for en hel masse læring om sig selv og sine følelser. Både for børn og voksne. Spillet er ikke en kort fornøjelse – men en udviklende aktivitet, der vil fortsætte med at udvide sig i takt med, at dit barn bliver ældre, og at sproget og følelserne bliver mere nuanceret. Derfor er aldersangivelsen fra 3 år og opefter uden en maximum grænse – for selv voksne kan få en aha-oplevelse. Der er tilmed rigtig mange forskellige opgave kort med, så I møder næppe de samme kort flere gange.

 

Et spil med noget på hjertet – og ingen konkurrence

Hos Ciha så vi en massiv mangelvare i underholdning til børn, der rent faktisk har noget på hjerte. En form for terapeutisk værktøj, der naturligt kunne bringe en masse fine samtaler frem om følelser uden at handle om det rigtige svar eller udnævne en vinder. Vi synes nemlig, at det er en rigtig fin måde at spille spil med børn på, når det ikke altid handler om konkurrence og om vindermentalitet.

 

Giv dine børn et sprog for følelser

Sammen  med Rebus Børneformidling udviklede vi spillet ”Alle mine følelser – indeni og udenpå”. Ina Victoria Haller og Lea Letén har stået for det kreative og faglige indhold i spillet og beskriver blandt andet tankerne omkring spillet og dets nødvendighed sådan her:

”Følelser, ligesom sprog og motorik, skal stimuleres for at udvikle sig og ”vokse”, så vores børn kan vokse op med de bedste forudsætninger for at udvikle et balanceret følelsesliv og et stabilt selvværd. Spillet støtter både tilegnelsen af et sprog for følelser og forståelsen af følelser – hos sig selv og andre.”

 

Plads til alle følelser

Forståelse og empati for andre er en kæmpe gave at give sine børn. Når man kan udtrykke sine følelser og har forståelse for andres følelser, vil det følge barnet resten af sit liv. Det vil også medvirke, at barnet danner sunde relationer og stærke venskaber. Med dette spil vil vi gerne give børn et afslappet forhold til følelser, så de lærer at rumme alle følelser. Både andres og sine egne.

 

Udvikler den følelsesmæssige intelligens

Familierådgiver Maria Andersson når ud til mange på sin personlige instagram. Hun skriver om børns trivsel og det nye børnesyn, hvor anerkendelse af børns følelsesliv er et centralt element. Det er slut med at pakke følelserne væk ”og finde det gode humør frem”. For mange voksne kan det være svært at ændre den adfærd, vi selv har med i baggagen på mange områder. Men Maria Andersson forklarer, hvorfor det er værd at investere i samtaler om følelser med sine børn og kigge lidt dybere. Hun har testet spillet og ser det som en unik inspiration til at huske at tale om følelser, oplevelser, og hvad vores børn egentlig mærker indeni, på en naturlig måde i hverdagen.

”Den følelsesmæssige trivsel og udvikling er motoren bag børns adfærd, evne til at indgå i relationer med andre mennesker, evne til at fastholde deres koncentration og opmærksomhed og dermed også for indlæringsevnen. Den er fundamental og afgørende for, hvordan barnet har det og hvordan barnet fungerer i verden, både som barn og som voksen. Det her spil, er sammen med bogen “Den lille bog om store følelser” et virkelig hjælpsomt redskab til at udvikle barnets følelsesmæssige intelligens.

 

Lærerigt for både barn og voksen

Der er intet facit i spillet, og det handler hverken om at komme først eller svare rigtigt. Derfor er der med garanti, ingen der føler sig som tabere. Vores spil ”Alle mine følelser – indeni og udenpå” er tænkt som en nærværende oplevelse, som forældre og nære voksne kan dele med sine børn.

Her hos Ciha, er det vigtigste, vi vil give videre til forældre, inspiration til lærerige samtaler og oplevelser blandt børn og voksne. Det er de udviklende øjeblikke i livet, der gør indtryk. Derfor vil vi gerne bidrage med lærerige produkter i børnehøjde, der kan mere end at underholde og konkurrere. Spillet her kan være startskuddet til at skabe en naturlighed omkring samtaler om følelser og svære emner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.