EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Anmeldelse: Gemmebræt

gemmebræt, magnet, gemme magnetbræt, hide an seek

Vi har nu i ca. 14 dage testet magnetbrættet og jeg er mildest talt imponeret. Til trods for, at Sally ikke er 2 år endnu, så leger vi med det og leger med nye ord.

 

Jane Davidsen – instagram profil @worldofjane
Mor til Sally på 23 måneder, som er normalthørende
Blog på babyspire.dk

Hvorfor tester vi legetøj med henblik på sprogudvikling?
Jeg arbejder til dagligt med sprogtilegnelse og især det sociale aspekt interesserer mig. Derfor er det vigtigt for mig, at Sally lærer at bruge sproget og dermed kommunikere med andre. Og hvorfor ikke prøve at lære det gennem leg, så er motivationsfaktoren større.

 

Mit første indtryk af gemmebrættet

Gemmebrættet har 9 låger med forskellige motiver, hvor der under hver låge gemmer sig en lille brik som passer til. Der er blandt andet en låge med et hundehus og når man åbner lågen, finder man en magnetbrik med en hund. Brikkerne har magnettape på bagsiden, så de ikke glider rundt og de heldigvis super nemme for barnet at tage ud.

Sprog og motorik hænger sammen

De første par gange vi brugte brættet, øvede vi os i rent motorisk at åbne lågerne, sige hvad der var på lågerne og derefter hvad der gemte sig under og til sidst at ligge brikken rigtigt, så lågen kunne lukkes igen.

Sally matcher brikker og låger

Efter vi havde leget med det nogle gange og Sally var blevet bekendt med brættet, begyndte jeg at tage brikkerne ud. Jeg fandt dem frem én for én og øvede hvad det var og hvor de hørte til. Jeg er vildt imponeret over, at hun faktisk ret hurtigt kunne huske hvor brikkerne hørte til.

Det er ret vildt, at hun hver gang åbner lågen med en kagedåse, når brikken med småkager findes frem. Vi har også prøvet den modsatte vej, hvor brikkerne er taget ud og hun skal prøve at fortælle/imitere, hvad der skal være bag lågerne, og det er hun faktisk også blevet ret dygtig til.

Hun er dog ikke altid enig i, at det er koen der skal være i stalden, somme tider putter hun hunden under den låge, og hun er jo ikke helt galt på den 🙂

Vi har udvidet ordforrådet 

Jeg synes, det har været spændende, at se hvordan magnetbrættet rent faktisk har været med til, at lære hende nye ord. Fx  ‘pagau’ – papegøje. Hun siger for eksempel ikke bare fugl, når hun ser papegøjebrikken, som hun gjorde i starten, men hun prøver at sige papegøje, som stadigt er lidt svært for hende. Så måske der også er gået et lys op for hende: fugle er forskellige og kan kategoriseres. 

Under lågen med ovnen, gemmer der sig en kylling og her siger hun ‘mad’ og ikke kylling, så det må betyde, at hun forstår, at man laver mad i ovnen. Hun begynder dermed at forstå tings funktion “en ovn er til at lave mad” “en kniv bruges til at skære” osv. 

Hvor-er legen …

Det vi leger mest, er at jeg spørger, ‘hvor er…?’, og så peger hun på lågen, åbner og griner når jeg klapper og siger det er rigtigt. Hun kan også bare sidde alene og lege med brikkerne og prøve at sige, hvad de hedder på hendes helt egen måde. Og somme tider, synes hun også bare det er sjovt at åbne og lukke alle lågerne igen … og igen …. og igen.

Vi har allerede haft rigtig mange timers leg med brættet og jeg er sikker på vi skal lege meget mere med det. Især også når vi får gæster er det et hit. For de fleste voksne er det noget nemmere at gå til end måske at lege med bamser.

Kun fantasien sætter grænser

Næste skridt skal være, at prøve at lave nogle nye brikker selv. Jeg overvejer om de evt. kunne printes på en 3D printer og så lime noget magnettape på bagsiden. Her kunne man lave en hest til stalden og en pizza til ovnen. Det er jo nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Brættet har også en rigtig fin størrelse. Det er nemt for Sally selv at finde frem. Det er umiddelbart passende med 9 låger. Så er der ikke for mange ting, at skulle forholde sig til og huske, men alligevel nok til at det er udfordrende.

Jeg vil helt klart give brættet 5 stjerner og selvfølgelig anbefale det til andre. Det er en rigtig sjov måde at øve motorik, lære nye ord og at koble begreber sammen.

⭐⭐⭐⭐⭐ 5 stjerner – Fremragende

Gemmebrættet koster kun 179 og kan købes lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.