EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Familieforøgelse!

Hverdagen set i børnehøjde med Pelle og Ronja

Som mange af jer måske ved, er vi en familie med tre børn. Men vi har faktisk også to bonusbørn, Pelle og Ronja 👦👧🏽 De blev begge født i 2015 som hovedpersonerne i Den store snikke-snakke bog, hvor vi følger dem i deres hverdag, hvor I helt sikkert kan nikke genkendende til mange ting.

I bogen følger vi Ronja og Pelle gennem en hel dag. Vi møder dem først om morgenen🌅, hvor de vækkes, tager tøj på og spiser morgenmad. Undervejs i fortællingen er det små afsnit med forslag til dialog og leg, som oplæseren kan vælge at inddrage. Herefter fortsætter Pelle og Ronjas dag i vuggestue og børnehave, inden turen går med tog 🚆 til mormor og morfar, hvor de skal passes og sove. Bedsteforældrene bor på landet, og her venter der oplevelser med høst, brødbagning, kæledyr, madlavning og putning 🛏️.

Som bogens titel også refererer til, lægges der op til en masse snikke-snakke 💬💬💬 om alle de ting, som Pelle og Ronja oplever – og som I også oplever med jeres børn i hverdagen.

Snik-snak 💬 med børnene

Bogens målgruppe er børn i alderen 18 måneder til 4 år, men erfaringsmæssigt har vi oplevet, at bogen kan bruges helt indtil skolestart. Børns sprog er konstant i udvikling, og man kan ofte mærke, at ordforrådet dagligt vokser. Bogen understøtter denne udvikling, da der er mulighed for, at børnene aktivt får brugt og øvet sig i sproget via forslag til samtaler og leg, som er beskrevet på siderne. Det er op til den voksne oplæser, hvor mange af forslagene han/hun vil inddrage undervejs i oplæsningen af bogen.

Legene og samtaleemnerne er inspireret af dialogisk læsning, der er en bestemt måde at læse billedbøger på, som anvendes i mange daginstitutioner. Her understøttes barnet til at tage del i ”læsningen” ved at sætte ord på egne oplevelser med afsæt i bogens illustrationer og forslag til dialog.

 

Bingo med Pelle 👦og Ronja 👧🏽

Pelle og Ronja er så heldige, at de har fået deres helt eget bingospil. Spillet, som er lavet som et klassisk billedlotteri, tager udgangspunkt i motiverne fra hverdagssituationerne i bogen, som de fleste børn også kender fra deres egen hverdag.

Bingo med Pelle og Ronja. Beskriv billederne med ord og sætninger

Spillet lægger som bogen op til en masse snikke-snakke, da motiverne på bingokort og -plader er udvalgt med henblik på, at opråberen skal bruge mere end ét ord for at beskrive motivet på kortet, fx Pelle har slået sit knæ og bløder. Ronja puster på knæet. Omvendt skal barnet også sætte flere ord på, når han/hun har fået ”bingo” og skal fortælle om motiverne, der er på bingopladen.

Find pakketilbuddet med Den store snikke-snakke bog og Bingo med Pelle og Ronja her.

Pakketilbud med den store snikke snakke bog og bingospil

Vi håber, at I bliver lige så glade for Pelle og Ronja, som vi er 💗
Rigtig god læsning 📘, spillelyst og ikke mindst dejlige snikke-snakke-stunder i hverdagen 💬💬💬

Mange hilsner
Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.