7 fede ferie favoritter

7 fede favoritter itl ferien

Ferietid er tit også forbundet med transport- og ventetid.

Som mor til 3 små børn ved jeg, at børnene glæder sig og det er svært at udstå ventetiden.  Derfor er det rart altid lige at have et es i ærmet, som både er underholdende og som har lærerigt potentiale for børnene. En god start på ferien for hele familien

Derudover vægter jeg, at tage ting med på turen, som ikke fylder ret meget. Gerne noget som børnene selv kan pakke i deres tasker efterfølgende.

Legetøj til køreturen, flyrejsen og ventetiden ✈

Jeg har udvalgt legetøj som:

✅ Ikke fylder ret meget
✅ Hvis der er flere dele, kan de holdes samlet på en praktisk måde
✅ Er underholdende og gerne noget man kan fordybe sig (også på et senere tidspunkt)
✅ Noget som kan bruges igen og igen
✅ Gerne har lærerigt potentiale, så barnet kan udvikle nogle nye færdigheder

 

Mine top 7 favoritter

1. Magnetbøger, altid!

(Findes i hele 11 forskellige varianter/temaer, se dem alle sammen HER, jeg er sikker på at dit barn vil elske dem)

Magnetbøgerne er vildt gode, FORDI:

  • De er praktiske da de har en solid magnetlukning, som holder styr på alle magneterne, så de ikke bliver væk.
  • De har håndtag og fylder ikke meget i en taske
  • De er fyldt med sprogstimulering
  • Mulighed for fordybelse

 

2. Lad os udforske!

Vores børn elsker at være ude i naturen og gå på opdagelse. Og jeg synes også det er sjovt, så engagementet smitter og vi hygger os! Det lille insektglas fylder ikke meget og vi kan studere insekter eller smådyr hvor end vi er. Perfekt størrelse til rejsetasken!
PS Husk at slippe dyrene fri igen 😉

Hvis du har lidt mere plads i baggagen, så bør du virkelig overveje denne fede Krible krable kuffert. Her er alt hvad den lille udforsker har brug for, for at udforske nye territorier og små-dyr – hvad enten det er i baghaven eller Spanien (der er kikkert, insektglas, lommelygte, forstørrelsesglas og kompas i). Tit arbejdes der også med krible krable tema i landets daginstitutioner i sommerperioden, hvilket er perfekt at understøtte med kufferten her.

 

3. Sikkert hit – KREA!

Måske er det bare mine børn, men de ELSKER at tegne og være kreative! Så vi har altid tuscher og papir med, og det kan næsten redde enhver situation! Disse baby-tuscher er geniale, da de nemt kan vaskes af med vand, hvis man skulle have tegnet lidt hist og her (som vi jo ved sker). Og så har de en ekstra stærk spids, så de ikke går i stykker, hvis børnene trykker hårdt. De anbefales fra 1-4 år og jeg er lidt mindre stresset når lillebror tegner.

Er børnene større og har bedre styr på det dér med at tegne, så skal I tage et kig på disse nye trylletuscher. Det er jo bare MAGISK! Tegn vilde mønstre eller skriv hemmelige beskeder – præcis som jeg selv gjorde i 90’erne.

4. Spil for hele familien

Jeg har fundet små spil, der passer til enhver rejsetaske. Det er klassiske, simple, sjove spil hvor hele familien kan være sammen i en hyggelig stund der styrker dialog og evnen til turtagning.

Her er et klassisk glas-kugle spil, som ikke tyder ret meget
Kuffert med vendespil og modsætninger
Mikado pakket i rør
Kortspil Family Quartet, hvor man skal samle hele familie med mor, far, unge og hjem.
Og selvfølgelig en klassiske fra min egen barndom: 4 på stribe!

5. Begynder læsebøger

Har du et barn i 0. eller 1. klasse? Så er disse bøger særligt for dem! Bøgerne har ingen stumme bogstaver og er en fantastisk måde for børnene at knække læsekoden og opleve succes med at læse. Min egen datter på 6 år er i hvertfald kæmpe stolt af sig selv og læser nu for hendes søskende. De lydrette læsebøger opdelt i to sværhedsgrader:

Max 2 = ord med max to bogstaver
Max 3 = ord med max tre bogstaver

6. Sjov og kreativ underholdning

Jeg har fundet ting og sager der ikke fylder meget, men som har stor underholdningsværdi. Og de kan alle være i en lille fjällræven taske. Her er en æske med postkort, som I selv kan dekorere og sende hjem til familie eller venner. Og så er der denne her retro ting, som jeg ikke ved hvad man skal kalde. Men det er hvor man kradser mærkerne over på baggrunden. Det er en sjov aktivitet, som jeg selv elskede som barn. Indret miljøerne mens I taler om navneord og forholdsord. Eller måske er I bare til en klassisk påklædningsdukke i smukt design?

Og se lige de to seje magentiske spil, er det ikke bare smarte? Der er et med 4 på stribe i et magisk enhjørnings univers. Eller prøv et dino-kapløb – men pas på, der er udslettende udfordringer undervejs. Spin pilen og se hvad du skal gøre. Hvad er I til: Dinosaurer eller enhjørninger?

Magnetisk påklædningsdukke fra Egmont Toys

7. Små puslespil

Søde små puslespil, som ikke fylde ren dyt. De to første har 36 brikker og kommer i en fin stofpose og med et fint postkort, som I kan bruge til at sende en hilsen hjem. De andre viste varianter indeholder to forskellige puslespil og er samlet i en magnetisk 3-fold bog. De har hver 20 brikker og er ideelle til bilen eller flyet, hvor der skal være lidt mere styr på sagerne.

Ej okay, det tog lidt om sig. Jeg kunne langt fra holde mig til 7 favoritter, men det blev i stedet 7 temaer – Sorry, not sorry! 😉
Jeg håber I får en rigtig dejlig ferie

Kærlig hilsen Rikke og resten af Ciha-familien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.