Cihas feriefavoritter

“Ferie, ferie, ferie. Slap nu af, du har fri og syng en glad melodi …” 🎵

Verslinjen stammer egentlig fra en sommerferiesang, som mange skolebørn kender, men ordene passer på alle ferier.

Kogt ned til en matematisk formel, så: ferie = afslapning + samvær + hygge.
Det er i hvert fald ofte intentionerne, men vi kender jo heldigvis alle sammen også realiteterne 😂

Efterårsferien nærmer sig 🍂 🍂

I forbindelse med den kommende efterårsferie vil vi 3 fra Ciha-teamet komme med vores anbefalinger til, hvad vi godt kan lide at lave med vores børn i ferien.


Tid til hyggelæsning
📚

I ferien elsker vi alle tre at læse sammen med vores børn. Der findes ikke noget bedre end at ligge sammen på sofaen eller i sengen og læse og snakke sammen om de gode, spændende, vilde, sjove, eftertænksomme, fantasifulde … bøger.

Se alle børnebøger

NYHED! Billedbogen Hittegods 🐧 👦 er en rørende historie om venskab for de mindre og lidt større børn. Bogen inviterer til gode samtaler om venskab, og de flotte illustrationer understøtter bogen på bedste vis.

Hvis man skal ud at køre langt i ferien, anbefaler Pia desuden bogen Lige børn leger bedst. Bogen tager udgangspunkt i velkendte ordsprog, som vi voksne slynger om os med, men i bogen bliver de vendt på hovedet og får en helt ny og sjov betydning. Med bogen følger cd med alle de sjove historier og sange dertil, så bogen er også oplagt at høre i bilen på vej på ferie.

Pia udtaler:

”Både mine børn og jeg elsker bogen! Vi hører den altid, når vi kører på ferie, og vi skraldgriner alle sammen – og ikke på samme tid. Det er simpelthen nogle fantastiske historier og sange”.

Tid til sang og massage 🎤 🎵 💆

Fællessang er kommet for at blive, og derfor skal der selvfølgelig også synges i ferien. Rikke anbefaler Tangokat 🐱 og Pjerrot sangbøgerne, som har tykke solide sider til fedtede (og måske terroriserende) små hænder. De står på hylden på Hugos værelse, så han kan vælge hvilke hits, der skal synges om aftenen.

Marias børn elsker massage, og bogen Musetrin og troldetramp har været et stort hit. Bogen indeholder 20 massagerim for børn, som tager udgangspunkt i leg og fantasi og er en skøn måde at få rørt ved hinanden. På siderne er de enkelte massagebevægelser illustreret, så børnene også kan se de enkelte øvelser.

massagerim

Maria udtaler:

”Hjemme hos os er massage et hit, og denne bog gør øvelserne ekstra sjove. Børnenes yndlingsøvelser er ”pizzamassage” 🍕 og ”vulkanen” 🌋. Prøv øvelserne – dine børn vil elske det!”


Tid til spil­
🎲

Marias børn ELSKER også at spille spil, og det bedste er, når de kan vinde over de voksne. Det kendte Ludospil eller hukommelsesspillet 🧠 i den lille søde kuffert er oplagte at tage med på ferie eller tage frem hjemme, hvis efteråret 🍂 byder på regn ☔ og rusk.

Måske kan man lave en lille familieturnering i Mancala og se, hvem der bliver feriens mester 🥇.

mancala

Se populære børnespil

Tid til afslapning ⛱️

Som sangen også siger ”Slap nu af, du har fri og syng en glad melodi …”, så betyder ferie også afslapning for både børn og voksne, og det er også skønt ikke at have planer og bare se, hvad dagen bringer.

Rigtig god ferie fra Rikke, Pia & Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.