EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Legetøj som mødrene (og deres børn) elsker

mødrene anbefaler legetøj

Det der med at vælge legetøj er en jungle. Der findes så meget forskelligt, og tit forsvinder nyhedsværdien efter kort tid.

Her kan du læse om 3 mødre, der fortæller hvilket legetøj deres børn er vilde med, og hvorfor mødrene synes, at det er godt legetøj. Og så giver de dig råd til, hvordan du vælger legetøj, der er passende for dit barns leg og udvikling.

 

  • 29 år, Mor til 3 små drenge (Felix på 5, Hector på 3 og Sixten på 9 måneder).
  • Lige nu på barsel, men ellers indkøbsassistent i et AV firma.
  • Instagram @karinabak

”Jeg er en succer for Instagram og det univers, der følger med det. Jeg bruger enormt meget tid på at tage billeder af alt mellem himmel og jord, men nok mest min bolig og mine børn. Jeg elsker at inspirere andre med de ting jeg selv sætter pris på, men sætter intet højere end
min højtelskede rolle som mor til mi
ne børn”

Mit barn elsker at lege med…

de kreative legetøjskategorier, hvor man bruger sine hænder, motorik, fantasi og kreativitet. Det er noget både jeg og ham sætter pris på, fordi det gerne må være lærerigt og samtidig motiverende for at lære/lege mere.

Det er godt legetøj, fordi…

Herhjemme bruger vi meget tid på f.eks. tegning, klistermærker, klistermærkebøger, modellervoks og andre kreative ting, hvor vi sammen kan snakke om det vi laver, hvilke dyr vi klistrer i bøger, hvor de bor og hvad de spiser osv. Det styrker både sprog og læring i en leg, hvor også fantasien får frit spil.

klistermærkebøger med vinyl klistermærker

Mit bedste råd til at vælge legetøj til dit barn er…

At vælge legetøj,  der skaber nysgerrighed for netop jeres barn og i en sammenhæng af hans/hendes interesser.

  • 30 år, Mor til Sofia på 16 måneder og Emma 4 måneder
  • Lige nu på barsel, men ellers fængselsbetjent
  • Instagram @mor_til_pseudotvillingepiger

På min instagramprofil vil du møde en træt, men lykkelig mor til de dejligste pseudotvillingepiger. Boliginspiration kommer så småt snigende på profilen også, da vi også er i gang med at bygge vores drømmehus.

 

Mit barn elsker at lege med…

Låsebrættet fra Melissa and Doug. Det er stort, med en masse farver, og der er timevis af leg gemt bag lågerne.

Det er godt legetøj, fordi…

Det træner min piges finmotorik. Samtidig øver vi hende i at være tålmodig, når lågerne ikke lige vil åbne med det samme, og vi øver lydende af dyrene inde bag lågerne samt tallene.

Låsebrættet er desuden et rigtig godt pegelegetøj, og man kan lære om både farver, tal, former og dyr. Lågerne er udstyret med et tal foran lågen og inde bag lågen er dyr, som matcher antallet på lågen.

Der er til rigtig mange timers leg i låsebrættet og kan bruges i mange år fremover. Alt efter alder kan låsebrættet være lærerigt.

Mit bedste råd til at vælge legetøj til dit barn er…

at vælge noget, som kan vokse med barnet. Noget, som ikke kun er lærerigt i nutiden, men også kan bruges samtidig med, at børnene bliver større. Og så er det altid dejligt at have noget legetøj, hvor os voksne kan være med til at lære fra sig.

  • 28 år, Mor til Marie på 2,5 år og Ellen på 3 måneder.
  • I øjeblikket på barsel, men til dagligt behandlersygeplejerske på en akutmodtagelse 
  • Instagram @pernilleljacobsen

“Min Instagram bærer præg af, at være en kombination af min hverdag og alt, hvad jeg møder på min vej. Jeg forsøger at vise, hvordan man bedst muligt klarer hverdagen som en moderne mor-blæksprutte med alt, hvad familielivet byder på, hvor børnene er i centrum.  Jeg benytter ofte stories, hvor jeg laver små videoer omkring hverdagen med mine skønne børn.”

 

Mit barn elsker at lege med…

Legekøkken, legemad og tilbehør. Hun elsker at kunne relatere til hverdagen gennem legen. Favoritterne lige for tiden skifter mellem rolleleg i legekøkkenet og observationsspillet fra Vilac

I legekøkkenet laver hun alt slags mad til os, og vi bliver budt ind på værelset til aftensmad. Hun har også fået et lille kasseapparat og legemad, så hun kan købe ind til maden, der skal tilberedes i legekøkkenet.

Her øver vi også, at ting koster penge hos købmanden, og at man kan betale med legemønter.

Det er godt legetøj, fordi…

Jeg synes, at legekøkkenet og tilbehør er godt legetøj, fordi det kan bruges i så mange forskellige rollelege, og flere børn kan deltage i legen, hvor der også øves sociale færdigheder.

Observationsspillet er vi glade for, fordi det er et udviklende spil på mange måder. Her er også mange muligheder for at udvikle på spillet. I starten trak vi et kort og fandt derefter brikkerne på bordet, så man havde et stik. Nu er vi begyndt at differentiere spillet, så vi skal finde kategorier, fx dyr, køretøjer, noget med rødt på osv.

Marie nyder, at det er et genkendeligt spil, men at vi udvikler på det, så det passer til hende, og at hun samtidig bliver udfordret.

I fremtiden er vores tanke at begynde at kombinere observationsspillet med yderligere sproglig læring ved at introducere engelske ord, når vi spiller.

Mit bedste råd til at vælge legetøj til dit barn er…

at finde legetøj med flere legemuligheder. Gerne noget, hvor der er relation til hverdagen, og hvor I gennem leg kan udvikle flere færdigheder.

Hvis man fx har et legekøkken eller observationsspillet, kan man udvikle og variere legen og derigennem få mere for pengene, legetøjet har længere levetid, og barnet (og vi) kan mærke udviklingen. Det fungerer rigtig godt for os.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.