EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Når livet går ned i tempo

Nu har vi tid i hverdagen til at læse om Sallys skøre fra

Naturligvis er COVID-19 ødelæggende i enhver forstand. Vi er bekymrede for vores og vores kæres helbred, vores arbejdssituationer og ikke mindst verdensøkonomien.

I hele denne negative og usikre situation er der dog én positiv ting at bide mærke i: denne lange og uafbrudte periode, som mange af os nu får lov, at tilbringe med familien. Hverdagen!

Nulstillingsknappen

Mange af os lever et tempofyldt familieliv, hvor der kan være langt mellem ægte kvalitetstid for forældre og børn. Dagene minder om hinanden med en følelse af altid at være bagud – bagud med huslige pligter og ja, måske også bagud med sengetiderne.

Jeg har egentlig altid tænkt, at vi trives i en stresset hverdag med mange ting at se til – legeaftaler, arbejde, sport osv. Men jeg kan godt se, at den følelse af nærvær, hvor hele familien var samlet, var sjælden. Og med hverdagens pres og udmattelse gjorde det endnu sværere at finde stunder for kvalitetstid inden børnene skal sove. Vores børn puttes kl 19, så tiden hvor vi alle 5 er hjemme er kort og vi skal nå mange ting.

Men det er lidt som om at denne virus har nulstillet trykket. Og for første gang er min kalender totalt ryddet!

Det tog lidt tid at finde en rytme i denne midlertidige hverdag. Men da hele familien havde accepteret situationen, får vi det bedste ud af det. Vi arbejder skiftevis og vi nyder tiden med børnene og tanken om, at der ingen planer er. Vi kan gå i nattøj hele dagen, hvis det er det, vi har lyst til (og det gør vi også).

Måske havde vi virkelig brug for det her? Altså forstå mig ret, virussen kunne vi godt have undværet!

Det har også givet os god tid til virkelig at få integreret piktogrammerne i hverdagen. De har hjulpet os med at strukturere dagen for børnene OG os. Ellers kan man godt svare på tusinde spørgsmål i løbet af dagen. Med piktogrammerne kan børnene få en tidsfornemmelse over dagens aktiviteter eller gøremål.

Hugo ser på ugens piktogrammer

Det er sundt at kede sig

Jeg kan ikke huske hvornår jeg har kedet mig sidst?

Det er i virkeligheden en gave at kede sig, så mine forældre havde fat i noget dengang. Det giver mulighed for at drømme (måske drømme om nye DIY projekter. Undskyld på forhånd Jens), at forestille sig, at undres og at finde på nye ideer.

Det her rum af kedsomhed og ingenting giver os mulighed for at finde ro.  Det er en gave af ustruktureret kvalitetstid.

Ved at bruge så meget tid med mine børn nu, opdager jeg pludselig nye færdigheder og jeg ser deres unikke personligheder og sjove humor. Jeg tror aldrig, at vi har haft det så sjovt som nu. Man ser dem hver især.

Jeg har haft masser af tid til at øves Ellas udtale, uden at det var skemalagt. Og hun har lært at cykle og gynge selv. Som mellemste barn har hun ikke haft samme alenetid og fokus som de andre.

Når alt kommer til alt, er jeg lykkelig for at vi har hinanden (også Jens, men han gider ikke være med på billeder ;)).

Rikke, Alberte, Ella og Hugo i sofaen

Jeg har et lille håb.

Når coronakrisen er ovre, og hverdagen igen indtræffer, så vil jeg huske det her tomrum. Lade der være huller i kalenderen. Og når vi så igen falder i vores gamle rutiner, for det gør vi, så vil jeg huske at et travlt liv ikke er en målestok for et fyldestgørende liv.

Oplever I positive ting i denne tid?

#sammenhverforsig #corona #staystrong

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.