Kom med ud og leg

Når vi leger udenfor bruger vi både kroppen og vores sanser, mens vi lærer.

Udeleg udfordrer kroppens motorik på en helt anden måde. Det er særligt grovmotorikken, der står til et løft, når I leger meget udenfor. Der er også læring om naturen samt stimulering af sanserne.

Foruden disse er der også en sprogstimulerende mulighed, idet der er så meget at snakke om, lytte til og efter, når vi opholder os udenfor.

I bogen “Sammen om sanserne” læser og snakker vi meget om, hvad vi kan høre og dufte, når vi er på tur. I bogen følges en familie en dag i Zoo, hvor sanserne virkelig er på spil. Bogen har gjort jeg og børnene opmærksomme på at italesætte sanserne, når vi er ude og det giver grundlag for en masse gode snakke.

Til at snakke om det I oplever udenfor findes også bøgerne: Årets 12 måneder, Krible krable – rim for de små og i Snikke snakke bogen 

 

Dengang jeg var barn legede vi altid udenfor

Størstedelen af legetøj, der kan købes, henvender sig til indendørsleg. Vores kultur udvikler sig i langt højere grad til indendørsaktiviteter, og det gælder også for vores børn. Det er en skam, der er nemlig mange gevinster for dig og dit barn ved at opholde jer udendørs. Og det kræver ikke noget særligt legetøj!

Den friske luft og solens vitaminrige stråler er én ting, der er værd at nævne som gevinst. Men for dit barn er der yderligere udviklingsmæssige ting at indhente, som tilkommer lettere udendørs. Der er mange forskellige typer opholdssteder i uderummet, som børns nysgerrighed er helt vilde for at undersøge nærmere.

Det bedste ved det hele? Der er gode oplevelser og læringsskabende øjeblikke både for de helt små og større børn.

5 gode grunde til at lege udendørs:

  1. Udeleg udfordrer kroppens motorik (særligt grovmotorikken)
  2. Der er så meget at snakke om, lytte til og efter, når vi opholder os udenfor
  3. Udeleg er både for de helt små og større børn.
  4. Den friske luft og solens vitaminrige stråler
  5. Der er mange opholdssteder i uderummet – haven, skoven, stranden, vandhuller osv.

At opleve, eksperimentere og sanse

De skal sommetider have et skub i ryggen, men langt de fleste børn elsker at være udenfor. At gå på opdagelse, eksperimentere og sanse. Det er let tilgængeligt udenfor, og det er om man har adgang til have, altan, park, baggård, skov, strand – eller det hele.

Vi er ret begejstrede for legetøj, som vi selv kender fra ældre dage og som kan bringe den kreative leg udendørs tilbage. Gå på opdagelse i udelegs legetøj her

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.