EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

God lyd giver god trivsel

(Indeholder reklame)

Hvorfor er akustikken underprioriteret?

Vi er en familie på 5 med tre børn (6, 5 og 2 år), så du kan nok forestille dig hvor meget larm der kan være. Vores to piger er født hørehæmmede og opereret med en kunstig hørelse (cochlear implants) da de var knap 1 år gamle. De er altså teknisk hørende. En teknisk hørelse kan ikke på samme måde frasortere baggrundsstøj, som vores normalthørende hjerner kan.

Det betyder at vi er meget bevidste om akustikken i vores hjem. Det er nødvendigt med ro, så talesproget ikke blev forstyrret af støj. Jeg tænker særligt på de små mini-mennesker, der skal lære sprog for første gang.

Støj og baggrundsstøj gør det sværere at fokusere på talen og overhøre hvad der sker omkring os. Normalthørende børn lærer 90 % (Cole & Flexer) af deres sprog ved at overhøre hvad der sker omkring dem. No wonder at mange børn er lidt bagud med at tale, der er simpelthen for meget larm.

”Hvis du kan høre mig klart, kan du forstå mig, uden at se mig. Men kan du kun se mig og ikke høre mig – det fungerer ikke”

 

God lyd giver god trivsel

Vi bor i et moderne hjem, designet for øjnene, med klinker på gulvene, store glaspartier, gipslofter og betonvægge. Til trods for at vi har indrettet os med masser af tekstiler i form af tæpper, gardiner, lammeskind osv. Så er der altså stadig genklang og dårlig akustik, som selv vi normalthørende er bevidste omkring.

Støj stresser os ubevidst!

Den påvirker vores søvn og øger risikoen for forhøjet blodtryk. Også selvom vi ikke føler os generet af støjen. Nu ved jeg godt, at det er at sætte det lidt på en spids og det måske er mere i arbejdslivet, at vi kan opleve denne støj. Men derfor er det netop også vigtigt med en rolig base, vores hjem, med god akustik. At kunne høre optimalt, er med til at løfte vores livskvalitet, uanset alder.

 

En lang gang med trappe fra kælder til første sal

Her har vi synderen i vores hjem. For enden af denne gang har vi en trappe, som går fra kælderen, til stuetage og videre op til første sal. Der er allerede tæpper, men der er ikke den store plads til møbler eller andet. Derfor har jeg, i flere år faktisk, kigget på akustikbilleder da det er den perfekte løsning. Jeg har valgt firmaet Akuart, da jeg synes de har virkelig mange flotte motiver at vælge mellem og det er også muligt at få lavet et med eget foto.

Der er mange billeder på siden, men der er en super nem kategoriseringsmulighed efter hvilket tema man ligesom går efter.

Med de billeder vi har fået hjem skabes der en dæmpning af lyd. Det er svært at beskrive, men det kan mærkes. Her er rart at være og børnene leger mere i denne ende af huset nu – på deres værelser!

Tilmed ser det bare hamrende godt ud med de flotte motiver!

Praktisk ved bestilling af billeder hos Akuart:

  • Man kan man vælge tykkelserne 30 eller 50 mm, jeg har valgt 30 mm.
  • Vælg mellem sort eller hvid ramme, jeg har valgt sort
  • Vælg mellem flere størrelser i dropdown menuen. Jo større billede des større effekt.

 

Billederne jeg har valgt kommer her med link:

https://akuarthome.dk/produkt/iaanoi-02-rr-po/

https://akuarthome.dk/produkt/homeaf-borisd-130-rr-po/

https://akuarthome.dk/produkt/guslau-09-pos-po/

https://akuarthome.dk/produkt/flobod-49-rr-po/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.