Julegaver børn 4-5 år

Vores gaveguide til julegaver

Vores udvalgte julegaver til håbefulde julebørn i alderen 4-5 år.

For børnene er juleaften magisk! Dagen den 24 december snegler sig afsted, og man kan næsten ikke være i sig selv af bare spænding … Hvad gemmer der sig mon under juletræet? De store pakker, de små, dem med flot papir og dem i sjov facon. Hvem er den største gave mon til?

Hos Ciha gør vi os meget umage med at sammensætte et legetøjssortiment, som ikke findes alle andre steder. Vi vægter legeglæde, læringsværdi og legetøj, der kan bruges af flere aldre – måske på forskellige måder.

I denne guide har vi udvalgt de produkter, som vi mener, kunne være årets julegavehits!

Sprog og de sociale spilleregler

I denne alder vokser sproget, og barnet mestrer overbegreber og at kategorisere. Sætninger, fortællinger og forklaringer bliver længere og mere komplekse. Barnet begynder også at kunne årsagssammenhænge og dermed at kunne planlægge rollelege. Det er også i denne alder, at barnet begynder at få en fornemmelse for de sociale spilleregler i samtalen:

  • hvordan man indleder og afslutter en samtale,
  • hvordan man er i dialog samt
  • hvilke og hvornår man anvender høflighedsfraser.

Lysten til at fortælle

Fortælleevnen er udgangspunktet for stort set alle længere samtaler og forklaringer, vi må have brug for igennem livet, og er derfor en god evne at bygge videre på. Her er fortællelommelygterne rigtige sjove og perfekte som søde små julegaver. Sæt skiven i, sluk lyset og lad forestillingen begynde. Drej på skiverne for at skifte mellem de farverige billeder.

Se alle historielommelygter

skønne små julegaver i form af fortællelommelygter

Gode børnebøger til denne alder

sammen om sanserne bog om følelser

Året rundt med Pelle og RonjaSpændende trafikbog med flapper

De store følelser

Den følelsesmæssige udvikling ikke sker af sig selv. Følelser, ligesom sprog og motorik skal stimuleres for at udvikle sig og ”vokse”, så jeres børn vokser op med de bedste forudsætninger for at udvikle et balanceret følelsesliv og et stabilt selvværd. Med spillet ‘Alle mine følelser’ får I en sjov og hyggelig spilleoplevelse samtidig med, at hele familien, børn som voksne, øver sig i at tale om og mærke deres følelser – både de rare og de svære. Målet på sigt er at skabe en familiekultur, hvor det er naturligt at tale om de følelser, man oplever i hverdagen.

Se alle bøger og spil om følelser

Spillet koster 399 kr., dansk udviklet og produceret.

stort familiespil om følelser

Julegaver til udviklende rolleleg

Om der er tale om store eller små dukker, så er dukker et rigtig godt redskab til rollelege for barnet. Det er her barnet har mulighed for at prøve forskellige roller, og det er uanset om det er leg alene, leg med venner eller leg med sine forældre.

Dukkerne er fremstillet i vinyl (og fri for phthalater) og er CE mærket. En kvalitetsdukke med mange flotte detaljer og godt spansk håndværk. Dukkerne måler 32 cm. priser fra 248 kr. 

Se alle Amiga dukker

Dukker er gode julegaver, som giver megen glæde og er oplagte til rollespil min yndlingsdukke

Så skal naturen udforskes. Julegaver til naturelskeren!

De bedste børnespil

Spil er oplagte julegaver, og slutteligt skal du se vores favoritspil, som er lærerige og nærværende. Der er mange fordele ved, at barnet får kendskab til regler. Der er blandt andre ting et socialt element i at spille spil med andre. Barnet skal lære regler, vente på tur og måske også at tolerere både sejr såvel som nederlag.

Se børnespil 4-5 år

De forskellige bingospil fra Ciha eroplagte julegaver til både små og store børn

Lærerige spil Spil fra Vilac Spil med alfabetet fra Vilac

Fandt du endnu ikke hvad du søgte? Så klik ind på den alder du søger, så ser du hele sortimentet.

Vi ønsker dig og dine kære en rigtig dejlig jul og glædelig juleshopping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.