EMNER PÅ BLOGGEN

SENESTE INDLÆG

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Teknisk hørelse, sommer og vandpjask

teknisk hørende, døv, cochlear implants, badeland, vandland, aquaplus, ci, bade, ciha, døve børn

Vi vil betegne Alberte og Ella som teknisk hørende. Det kan somme tider være svært for andre, hvordan man skal opfatte dem. For når de ikke har deres høreapparater på, så er de jo døve.

Deres tekniske hørelse giver somme tider lidt udfordringer – særligt her i sommerperioden med strand, badeland og vandpjask.

Et helt almindeligt bad

Deres CI kan ikke så godt tåle vand, derfor tager vi dem af når de skal i bad. De bader sammen. Det giver lidt udfordringer og ofte konflikter imellem de to, fordi de bliver uenige om, hvis er hvis legetøj, plads i badekaret eller lignende.
Det kan være udfordrende, og jeg er mange gange blevet frustreret over situationen.

Sådan løser vi det:

De er nu så gamle, at de forstår alt og deres hukommelse og forståelse af, hvorfor vi gør som vi gør, er rigtig god. Så inden de kommer i bad forklarer jeg dem step for step, hvad der skal ske:

Først skyller vi håret, så skal man lægge hovedet heeeelt tilbage.
Så kommer mor shampoo i og vasker. Og bagefter skyller vi håret igen, mens du selv holder en klud for øjnene. Bare rolig, jeg skal nok sørge for at du ikke får sæbe i øjnene.
Til sidst skal du huske at vaske dig med vaskekluden her, her, her og her.
Det er klart, at vi også kommer langt med fagter.

At tage i badeland

Vi har noget, der hedder Aqua plus. Det er et hylster man sætter udenpå CI, så det kan tåle vand. Men lyden bliver dårligere, ligesom i en osteklokke, forestiller jeg mig. Og så er det altså bare bøvlet at skille hele 2 sæt CI ad, MENS man står med to børn der ikke kan høre i mellemtiden, og som selvfølgelig ikke bare sidder på rumpen og venter.
Badeland er noget vi helst holder os fra, og det ærger mig, for pigerne elsker det!
Men hele processen med at skulle igennem omklædningsrummet og vaske sig selv og børn, mange mennesker og høreapparater, der skal skilles ad for at sætte Aquaplus på …. Det kan tælles på én hånd hvor mange gange vi har gjort det. Og det har alle gange været en stresset situation. Og lyden i et badeland (indendørs) er bare ikke ret god forvejen, og det har været begrænset, hvor godt vi har kunnet kommunikere, selvom de har haft Aquaplus på.

Strand og badebassin – det bedste alternativ med teknisk hørelse

Deres CI kan godt tåle en lille smule vand. Så hvis det bare pjasker lidt, sker der ikke det store. Det er klart, at de ikke vælter rundt i vandet, og de er også klar over at CI ikke må komme under vand.
Så hvis de har lyst til vildere badning, tager de dem simpelthen selv af, giver til mig, og så klarer vi os med fagter.
Badebassin i haven og tur til stranden er det bedste for os, og heldigvis er pigerne ret vilde med det. Her undgår vi den stressede situation i omklædningen (som alle med børn jo nok kender) og dårlig akustik.

Teknisk hørelse kan også give Alberte og Ella andre udfordringer:

  • Vi kan løbe tør for strøm
  • Teknologien kan stå af
  • Dårlig akustik og larm 
  • Sport – hvis det er regnvejr, og det kan også være svært at høre de instruktioner, der bliver givet

Er der nogle af ovenstående punkter, som I kunne tænke jer at høre mere om? Så vil jeg skrive et blogindlæg om det 🙂

Ellers vil jeg bare gerne ønske jer alle en skøn og dejlig sommer. Vi bliver her i Danmark og nyder hinanden og det dejlige vejr  ☀

 

god sommer, hortensia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.