Teknisk hørelse, sommer og vandpjask

teknisk hørende, døv, cochlear implants, badeland, vandland, aquaplus, ci, bade, ciha, døve børn

Vi vil betegne Alberte og Ella som teknisk hørende. Det kan somme tider være svært for andre, hvordan man skal opfatte dem. For når de ikke har deres høreapparater på, så er de jo døve.

Deres tekniske hørelse giver somme tider lidt udfordringer – særligt her i sommerperioden med strand, badeland og vandpjask.

Et helt almindeligt bad

Deres CI kan ikke så godt tåle vand, derfor tager vi dem af når de skal i bad. De bader sammen. Det giver lidt udfordringer og ofte konflikter imellem de to, fordi de bliver uenige om hvis er hvis legetøj, plads i badekaret eller lignende.
Det kan være udfordrende og jeg er mange gange blevet frustreret over situationen.

Sådan løser vi det:

De er nu så gamle at de forstår alt og deres hukommelse og forståelse af hvorfor vi gør som vi gør, er rigtig god. Så inden de kommer i bad forklarer jeg dem step for step hvad der skal ske:

Først skyller vi håret, så skal man lægge hovedet heeeelt tilbage.
Så kommer mor shampoo i og vasker. Og bagefter skulle vi håret igen mens du selv holder en klud for øjnene. Bare rolig, jeg skal nok sørge for at du kke får sæbe i øjnene.
Til sidst skal du huske at vaske dig med vaskekluden her, her, her og her.
Det er klart at vi også kommer langt med fagter

At tage i badeland

Vi har noget der hedder Aqua plus. Det er et hylster man sætter udenpå CI så det kan tåle vand. Men lyden bliver dårligere, ligesom i en osteklokke, forestiller jeg mig. Og så er det altså bare bøvlet at skille hele 2 sæt CI ad, MENS man står med to børn der ikke kan høre i mellemtiden, og som selvfølgelig ikke bare sidder på rumpen og venter.
Badeland er noget vi helst holder os fra og det ærger mig, for pigerne elsker det!
Men hele den der process med at skulle igennem omklædningsrummet og vaske sig selv og børn, mange mennesker, høreapparater der skal skilles ad for at sætte Aquaplus på …. Det kan tælles på én hånd hvor mange gange vi har gjort det. Og det har alle gange været en stresset situation. Og lyden i et badeland (indendørs) er bare ikke ret god forvejen og det har været begrænset hvor godt vi har kunnet kommunikere, selvom de har haft Aquaplus på.

Strand og badebassin

Deres CI kan godt tåle en lille smule vand. Så hvis det bare pjasker lidt sker der ikke det store. Det er klart at de ikke vælter rundt i vandet og de er også klar over at CI ikke må komme under vand.
Så hvis de føler for lidt vildere badning, tager de dem simpelthen selv af, giver til mig og så klarer vi os med fagter.
Badebassin i haven og tur til stranden er det bedste for os og heldigvis er pigerne ret vilde med det. Her undgår vi den stressede situation i omklædningen (som alle med børn jo nok kender) og dårlig akustik.

At være teknisk hørende har også andre udfordringer:

  • Vi kan løbe tør for strøm
  • Teknologien kan stå af
  • Dårlig akustik og larm 
  • Sport – regnvejr, at kunne høre de instruktioner der bliver givet

Er der nogle af ovenstående punkter i kunne tænke jer at høre mere om? Så vil jeg skrive et blog indlæg om det 🙂

Ellers vil jeg bare gerne ønske jer alle en skøn og dejlig sommer. Vi bliver her i Danmark og nyder hinanden og det dejlige vejr  ☀

 

god sommer, hortensia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DELTAG I KONKURRENCEN

Tilmeld nyhedsbrevet Deltag i konkurrencen om en valgfri lærerig plakat, signeret at kunstner Lea Letén, samt en af de populære magnetbøger. Bonus: få tilbud, inspiration og nyheder før alle andre